Postup přípravy
Krok 1: Rajčata omyjeme a rozkrájíme na menší kousky. Cibuli pokrájíme, zpěníme na oleji a vložíme rajčata. Osolíme, přidáme koření, skořici, hřebíček, celý pepř, nové koření a rozdusíme do měkka.
Krok 2: Na másle uděláme trochu jíšky a necháme vychladnout. Do jíšky pak propasírujeme rajčatovou směs, promícháme, podlijeme trochou vývaru nebo vody a provaříme. Nakonec omáčku dochutíme solí, cukrem, každý dle své chuti.
Krok 3: Podáváme s houskovým knedlíkem a hovězím vařeným masem.
Zveřejněno 2. 8. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Omáčka z čerstvých rajčat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KxXR
Moje poznámka
Omáčka z čerstvých rajčat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KxXR
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 15 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 42 minutami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 7 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 7 hodinami
Krenex
dragomirac před 9 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 9 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 9 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 9 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 10 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 10 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 10 hodinami
Tématické fráze:
recepty rajčata omacky,
rajčatová omáčka recept,
recepty z čerstvých rajčat,
recepty z rajčat,
omáčka zčerstvých rajčat
Suroviny:
rajče,
cibule,
olej,
sůl,
skořice,
koření hřebíček,
koření nové koření,
pepř celý,
máslo,
mouka hladká,
vývar
Komentáře (1)