Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 868 kJ / 207 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,13 g |
| Tuky | 5,67 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 18 mg |
| Sodík | 33 mg |
| Sůl | 0,05 g |
| Sacharidy | 21,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Stehna osolíme a posypeme kmínem. Na dno pekáčku dáme nakrájenou cibuli a položíme na ni stehna. Podlijeme pivem, pekáč přikryjeme a pečeme na 180 st. asi 50-60 minut do měkka. Občas zkontrolujeme a podle potřeby podlijeme.
Krok 2: Dýni na zelí očistíme a odstraníme semínka (neloupala jsem). Na tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme dýni, nastrouhanou na hrubo. Malinko podlijeme vodou a dusíme 10-15 minut do měkka, ale nerozvaříme ji.
Krok 3: Pokud se bude zdát dýně řídká, zahustíme ji lžičkou škrobu, rozmíchaného v troše vody a krátce povaříme. Nakonec vmícháme smetanu, dochutíme cukrem a octem a už necháme jen přejít varem. Můžeme přidat trošku výpeku z kachny. Podáváme s knedlíky a pečenými stehny.
Zveřejněno 1. 9. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kachní stehna s dýňovým zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0z87
Moje poznámka
Kachní stehna s dýňovým zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0z87
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky se smetanovým špenátem
Přidáno před 1 hodinou
Husí stehna s jablky
Přidáno před 2 hodinami
Čočková polévka s nočky a párkem
Přidáno před 3 hodinami
Fazolová polévka podle tatínka
Přidáno před 5 hodinami
Bavorský guláš
Přidáno před 5 hodinami
Cibulačka se sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česnekové buchty
magdalenka před 52 sekundami
Trojúhelníky s česnekem
magdalenka před 1 minutou
Štika s anglickou slaninou a cibulí
clovek1 před 1 hodinou
Marináda na kuřecí maso
Fitulka před 1 hodinou
Bramborovo-tvarohové placky bez mouky
Fitulka před 1 hodinou
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
Bigharvik před 1 hodinou
Babiččina pečená husa
Aleirbag před 1 hodinou
Rychlo utopence z gothaje
kamilsenk před 2 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Annamariev před 2 hodinami
Bramborové šišky
JanaPav před 3 hodinami
Tématické fráze:
kachní stehna recepty,
pečená kachní stehna s dynovym zelí,
kachní prsa s dýňovým pyré,
kachna s dinovim zelí,
pecena kachna a dynove zeli,
bramborové knedlíky s dýnovým se zelím,
kachní stehna,
dynovym zelí
Suroviny:
stehno kachní,
cibule,
pivo černé,
sůl,
kmín celý,
dýně hokkaido,
cibule,
máslo,
smetana zakysaná,
cukr,
sůl
Komentáře (5)
Pod každé zelí dávám nejprve kousek sádla, nakrájenou slaninu a celý kmín, aby zavoněl,, na to cibuli, až je zlatavá, taktrochu třtinového cukru a vyčkám na "karamel". Pak už jen klasika, sůl a pepř. Je to tímto postupem moc dobré.