Glazované žampiony s čočkovým pyré

Bezmasá jídla Doba přípravy: 20 minut 1 názor

Bezmasá jídla Doba přípravy: 20 minut 1 názor

Suroviny 2 porce

2 lžíce hoisin omáčky (50 g)
30 g omáčky amino (příp. dobré sójové omáčky)
1 dl zeleninového vývaru, příp. vody
1 stroužek česneku
250 g středně velkých krémových žampionů (tedy těch hnědých)
3 jarní cibulky

Postup přípravy receptu

  1. Vyberte hrnec nebo hlubší pánev na glazování žampionů. Žampiony by neměly být na sobě, ale vedle sebe a nemělo by být v nádobě zbytečně moc volného místa okolo. Nalijte do hrnce hoisin omáčku, amino omáčku a zeleninový vývar. Přidejte prolisovaný česnek. Žampiony vložte do hrnce klobouky dolů a vařte. Během vaření občas promíchejte.

  2. Když je omáčka zredukovaná a hustá, přidejte cibulku nakrájenou na slabší plátky. Vařte ještě cca 2 minuty.

  3. Servírujte s čočkovým pyré.

Poznámka od kuchařky

Celý recept včetně čočkového pyré najdete na mém blogu http://vareniste.cz/me-recepty/bezlepkove/glazovan...

Komentáře k receptu Glazované žampiony s čočkovým pyré

  • casino casino

    http://vareniste.cz/me-recepty/bezlepkove/glazovan...
    I rcp na čočku se mi líbí (vyjma zeleného koriandru a množství cuminu) :yes:
    ***
    Dovolím si parafrázi:
    Mám svůj vlastní názor, nevím, zda je jednoznačně nejlepší, ale jdu cestou svého vlastního přesvědčení a i tak svobodně žiji ve stádu... :-8 :-) :-D :-K

    Odpovědět

Tématické fráze: glazované žampiony glazírovaný žampion recepty žampiony krémové glazovana žampiony