Kaldoun z husích drobů a ze zbylé husí pečínky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 472 kJ / 1 069 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,94 g |
Tuky | 31,19 g |
Vláknina | 106,65 g |
Cholesterol | 77 mg |
Sodík | 2,20 g |
Sůl | 4,82 g |
Sacharidy | 100,98 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Inspirovala jsem se receptem na husí kaldoun https://kitchenette.cz/clanek/husi-kaldoun. Kdo nemá rád v polévce smetanu, tak jíšku naředí pouze vývarem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 11. 2023 18:14
11. 11. 2023 08:45
17. 11. 2018 07:53
15. 11. 2018 18:56
Já někdy dělám vývar tak,že přidám z předešlého dne obíračku(kosti,skelet,zbytek opečené kůže),jen jsem nevěděla,mám-li tady takový rcp vůbec dávat,aby někdo neřekl,že zbytkujiAle když mi google nabídl několik variant na Kaldoun a přečetla jsem si na Kitchenette,že tam také kuchařinka dává zbytky z pečínky,tak jsem se nežinýrovalaKnedlíčky jsem nedělala žádné,bylo to už tak dost husté.Jen ty široké nudle nám tam nějak nepasovaly...jsme zvyklí na vlasové
Hledala jsem recept na Kaldoun i ve Zlaté kuchařské knize od A.Kejřové-M.Kuchařové i od M.D.Rettigové a překvapilo mě,že ani jedna ho tam nemáTakže jak se dělá opravdu ten"pravý"nevím
14. 11. 2018 22:25
zrovna dnes jsem ho dělala:)) děláme obdobně jen bez smetany a těstovin, ale zase dáváme drožďové knedlíčky, někdy zkusím se smetanou..
14. 11. 2018 21:34
medanek:
14. 11. 2018 14:25
13. 11. 2018 20:05
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 16 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 18 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 20 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Věnečky výborné
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Právě bylo uvařeno:
Bábovka mramorová (olejová)
Eviks33 uvařila před 3 hodinami
Rebarborový koláč s drobenkou
Marcela0123 uvařila před 4 hodinami
Citrónová babeta
hellokittq.natq uvařila před 5 hodinami
Maminčin rýžový nákyp
bohdana uvařila před 6 hodinami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Valis uvařila před 6 hodinami
Tuňáková pomazánka s kapary
Danoouch uvařila před 6 hodinami
Kynutý makový závin
Kamilana uvařila před 6 hodinami
Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou
Kika95 uvařil před 7 hodinami
Vepřová kýta na kmínu a česneku, zahuštěná jablkem
martiline uvařil před 8 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Tesmopsik uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit jíšku na másle. Postup výroby je velmi snadný
Hostina na svatého Martina: Uvařte si husí polévku kaldoun podle Marie-Janků Sandtnerové!
Deset nejčastějších otázek a odpovědí na téma svatomartinská husa. Podáváme ji tradičně se zelím a knedlíkem na svátek sv. Martina
Další recepty
Tématické fráze: pravý kaldoun vývar z husích drobů jak se dělá kaldoun polévka z husích drobů husí pečené masové kuličky kalton,polévka kalton,polévka husi vajíčka dělá se husí polévka kaldoun z pečeně polévka z kostí z pečené husy pravy caldoun jak se dělá je kaldoun husí maso s kaší pravý kaldoun recept polévka z husích drobů recept husí polévka kalton z husy polévka kaldoun polévka z pečených husích kostí
Suroviny: droby, husa, kost, voda, cibule, mrkev, petržel, celer, pepř, koření nové koření, bobkový list, rozmarýn, sůl, máslo, mouka hladká, ořech muškátový, smetana na vaření, celer, mrkev, játra husí, sůl, pepř mletý, petržel, nudle široké
Kaldoun z husích drobů a ze zbylé husí pečínky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3DgQ
8 názorů