Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 472 kJ / 1 069 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,94 g |
| Tuky | 31,19 g |
| Vláknina | 106,65 g |
| Cholesterol | 77 mg |
| Sodík | 2,20 g |
| Sůl | 4,82 g |
| Sacharidy | 100,98 g |
Postup přípravy
Do velkého hrnce dáme všechny uvedené suroviny na vývar, jen játra odložíme na později. Přidáme koření v čajovém vajíčku a vše zalijeme studenou vodou tak, aby byly všechny suroviny ponořené. Přivedeme k varu a na mírném plameni vaříme pod pokličkou cca 3 hodiny. Krok 2: Mezitím ve druhém, hlubokém hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku, muškátový oříšek a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme smetanou, za stálého míchání ji necháme zhoustnout a poté odstavíme stranou. Krok 3: Hotový vývar přecedíme, krk obereme od kůstek a maso nakrájíme na menší kousky. Na kousky také nakrájíme srdíčko a žaludek. Krok 4: Vývarem naředíme jíškovou kaši na konzistenci polévky, přidáme na drobné kostičky nakrájenou syrovou mrkev a celer, přidáme celá játra, podle potřeby dochutíme solí a pepřem a slabým varem vaříme 15 minut.
Poté játra vytáhneme, drobně nakrájíme a dáme je s ostatním nakrájeným masem prohřát do polévky.
Podáváme se širokými nudlemi, dozdobíme zelenou petrželkou.
Zveřejněno 13. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kaldoun z husích drobů a ze zbylé husí pečínky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3DgQ
Moje poznámka
Kaldoun z husích drobů a ze zbylé husí pečínky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3DgQ
Nejnovější recepty
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 28 minutami
Burizonové kuličky
Přidáno před 1 hodinou
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 1 hodinou
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 1 hodinou
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 19 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Masové koule s medvědím česnekem a paprikou v pomalém hrnci
Pavlina06 před 49 minutami
Kokosky - sněhové s kokosem
Teryshek před 1 hodinou
Pečený rolovaný bůček s dušenou kapustou
mustafka před 1 hodinou
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Andruse před 6 hodinami
Vepřová krkovice s bramborem v PH
Pavlina06 před 7 hodinami
Zdravý makový koláč
Janicee před 15 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 16 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 16 hodinami
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 17 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 18 hodinami
Tématické fráze:
pravý kaldoun,
vývar z husích drobů,
jak se dělá kaldoun,
polévka z husích drobů,
husí pečené masové kuličky,
kalton,polévka,
kalton,polévka,
husi vajíčka,
dělá se husí polévka,
kaldoun z pečeně,
polévka z kostí z pečené husy,
pravy caldoun,
jak se dělá je kaldoun,
husí maso s kaší,
pravý kaldoun recept,
polévka z husích drobů recept,
husí polévka,
kalton z husy,
polévka kaldoun,
polévka z pečených husích kostí
Suroviny:
droby,
husa,
kost,
voda,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
rozmarýn,
sůl,
máslo,
mouka hladká,
ořech muškátový,
smetana na vaření,
celer,
mrkev,
játra husí,
sůl,
pepř mletý,
petržel,
nudle široké
Komentáře (9)
zrovna dnes jsem ho dělala:)) děláme obdobně jen bez smetany a těstovin, ale zase dáváme drožďové knedlíčky
Já někdy dělám vývar tak,že přidám z předešlého dne obíračku(kosti,skelet,zbytek opečené kůže),jen jsem nevěděla,mám-li tady takový rcp vůbec dávat,aby někdo neřekl,že zbytkuji
Hledala jsem recept na Kaldoun i ve Zlaté kuchařské knize od A.Kejřové-M.Kuchařové i od M.D.Rettigové a překvapilo mě,že ani jedna ho tam nemá
medanek: