 
		
Zelňačka s kedlubnou
Tradiční zelňačka z kysaného zelí je plná vitamínů a chuti. V zelňačce nesmí chybět pokrájená klobása, místo brambor můžeme použít kedluben, nepoznáte rozdíl. Polévku zahustíme smetanou, bude tak vhodná i pro celiaky.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 899 kJ / 454 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 10,68 g | 
| Tuky | 30,98 g | 
| Vláknina | 12,20 g | 
| Cholesterol | 100 mg | 
| Sodík | 1,68 g | 
| Sůl | 4,28 g | 
| Sacharidy | 27,00 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Klobásu nakrájíme na kolečka. Kysané zelí překrájíme a dáme je vařit do hrnce s osolenou vodou a bobkovým listem. Opepříme a přidáme klobásu.
	Krok 2: Kedluben oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit zvlášť do osolené vody doměkka.
	Krok 3: Zhruba po 15 minutách vaření zelí vlijeme smetanu a přidáme uvařené kedlubny.
Zveřejněno 24. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Zelňačka s kedlubnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5GGx
Moje poznámka
					 
				
Zelňačka s kedlubnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5GGx
Nejnovější recepty
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 10 hodinami
	
			 
	
Vajíčková pomazánka z Lučiny
Přidáno před 12 hodinami
	
			 
	
Bramborové knedlíky s uzeným masem, cibulkou a sosíkem
Přidáno před 15 hodinami
	
			 
	
Krkovice na zeleninovém lůžku
Přidáno před 15 hodinami
	
			 
	
Rukolový salát s balkánským sýrem a jablkem
Přidáno před 16 hodinami
	
			 
	
Salát se smažákem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 4 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 4 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 5 hodinami
	
			 
	
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 6 hodinami
	
			 
	
	
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 6 hodinami
	
			 
	
	
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 6 hodinami
	
			 
	
Cuketová buchta
Ricmond před 6 hodinami
	
			 
	
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 7 hodinami
	
			 
	
	
Francouzská cibulačka
co.coze před 7 hodinami
	
			 
	
Čertova omáčka s rýží
Kajkajak před 7 hodinami
						Tématické fráze:
						
							zelnačka z kedluben, 
						
						
							zelňačka
						
					
						Suroviny:
						
							zelí kysané, 
						
						
							klobása maďarská, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							paprika sušená sladká, 
						
						
							kedlubna, 
						
						
							smetana ke šlehání, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý
						
					
 
	 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
	 
 
 
	 
 
	 
	 
	 
	 
	 
 
	
Komentáře (6)