Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Můj jablečný závin

K podzimní sezoně jablek neodmyslitelně patří štrúdly. Tento závin je důmyslně zabalený tak, aby jeho povrch naznačoval jednotlivé porce a určoval, jak ho správně nakrájet.

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 35 min

70 min (35 min příprava + 35 min tepelná úprava)

21. 3. 2019 20:28

Suroviny pro 2 kusy

2 kusy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 892 kJ / 2 842 kcal
Bílkoviny95,64 g
Tuky35,69 g
Vláknina33,48 g
Cholesterol 783 mg
Sodík 364 mg
Sůl0,69 g
Sacharidy517,89 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kdo má rád sladké těsto, tak může dát cukru 4 vrchovaté lžičky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

10. 4. 2019 11:25

Jaromira18: Budeš se divit,ale moje dcera dostala jednu nohavici a chválila, právě proto, že tam nebylo moc cukru.:-O Prý to vůbec necukrovala a snědli to čerstvé od odpoledne do večera. :-O A já brblala, kvůli cukru ! :yes:

Jaromira18 Jaromira18

8. 4. 2019 19:16

Veronika.Hrozna: Mám radost, že jsi ho upekla, díky moc.:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

8. 4. 2019 15:26

Jaromira18: Už vím ! Osladím příště víc. Měla jsem od minulého léta hodně sladká jablka , takže ani tam jsem cukr nepřidávala. Takže příště osladím dle sebe, a bude <3!

Jaromira18 Jaromira18

6. 4. 2019 20:44

Veronika.Hrozna: V receptu je to dobře, ale já někdy dám 4 lžičky, když jí mám po ruce. Omlouvám se ti , že jsem napsala lžíce. Tu mou lžíci jsem vyfotila, je velká za 4 lžičky. Musí se podsypávat těsto moukou pak se nelepí a hezky se s ním pracuje. Těsto nemá být sladké, ale náplň. Připsala jsem to do poznámky, kdo chce aby dal 4 vrchovaté lžičky. Já ho silně cukruju na vrchu, jablíčka máme sladká, tak je sladím jen skořicovým cukrem. Když jsou kyselejší, tak je posypu krupicovým cukrem. Jsem ráda, že se ti povedl, udělala jsi mi radost.:-K Příště si to oslaď jak to máte rádi.:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

6. 4. 2019 19:28

Jaromira18: Máš tam NAPSANOU 1 lžíci, já dala 1 a těsto není sladké , kdybych to byla věděla , že mám dát 4 PL!;-( Jinak se povedl báječně, příště přidám víc ořechů. Jedlý je, sypu cukrem navrch ! Když mohu poprosit oprav to v receptu na 4 PL cukru!;-)

Jaromira18 Jaromira18

5. 4. 2019 17:13

Veronika.Hrozna: Těsto je křehký, pěkně se s ním pracuje. Máslo (hera) se nastrouhá a pak se rozetře s půlkou mouky a pak se přidá zbylá mouka a ostatní suroviny a rychle se zpracuje. Musí se hodně podsypávat moukou. Do těch 4 lžic mléka se dají 4 lžíce pískového cukru, nadrobí se kvasnice, udělá se kašička a nalije se do těsta. Kvásek se nedělá, ani se těsto nedává kynout. Peču ho ve středu trouby. Já už ho dělám 40 roků, tak doufám, že vám bude chutnat:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

5. 4. 2019 08:32

Jaromira18: Už je v troubě.;-) Nevěděla jsem kolik cukru do droždí, dala jsem lžičku krystalu. :-? Dala jsem 5 lžic mléko !Velmi jemné, perfektní, nadýchané těsto. První jsem válela na válu, ale bylo to moc vláčné, tak jsem měla problém přendat na plech. Podsunula jsem papír a nějakým kouzelnickým trikem, o kterém samozřejmě nic nevím, se mi ho podařilo i s papírem přenést na plech. Druhý jsem už neriskla a válela rovnou na papíru a s papírem na plech. :-D Dávala jsem 150 g Hery a 100 g máslo , protože jsem měla zbytek Hery v lednici, aby se spotřeboval. Teď čekám .. eště 5 minut.......<3 A peču na spodní příčce,aby se mi moc nepřipekly ořechy, ta moje trouba peče svrchu víc!

Jaromira18 Jaromira18

4. 4. 2019 14:56

Veronika.Hrozna: Máme taky raději svá jablíčka.:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

4. 4. 2019 14:14

Jaromira18: Už byl polovičkou recept u kuchyňské váhy přečeten,už byl vznesen dotaz,:-? jestli má očistit ořechy a pověřil se:-!, přinést zavařená jablíčka ze sklepa, pač ty z obchodu on nerad! :-D Aspoň vidíš, jak to u nás funguje se štrúdlem.:-D

Jaromira18 Jaromira18

3. 4. 2019 20:17

Veronika.Hrozna: Až ti to vyjde určitě vyzkoušej:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

3. 4. 2019 20:12

Veronika.Hrozna: Nedostala jsem k němu, nebyl čas, ale určitě upeču.

Jaromira18 Jaromira18

1. 4. 2019 09:36

Abyr70: Děkuju moc, udělala jste mi velkou radost.:-K Máte ho nádhený:-K

Jaromira18 Jaromira18

1. 4. 2019 09:34

Veronika.Hrozna: Nikdy nezáleží na vzhledu, ale na chuti. Veroniko zkus ho o patky bude rvačka, žádný je nemá tak dobré,jak tenhle.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

1. 4. 2019 09:22

Abyr70: Ten se ti teda opravdu povedl! Krása!:yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

1. 4. 2019 09:21

Jaromira18: Jdu na něj dneska z poloviční dávky na zkoušku! ;-) :-D

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jablečný závin štrůdl jablečný hera jablečné recepty recept můj jablečný závin recepty na štrůdl můj jablečný závin vsechno co mam rada recepty strudl jablečný závin postup jablečný závin recept jablečné záviny recepty na závin recepty na záviny recepty s jablky jablečny-zavin záviny sladké jablečné recept na jablečný štrůdl štrudl potirame jablečný.závin jablečný závin potíráme s vejcem jablečný strudl

Suroviny: mouka polohrubá, máslo, vejce, cukr vanilkový, cukr písek, mléko, kvasnice, jablko, cukr skořice, rozinky, ořechy mleté, piškoty dětské, vejce, ořechy mleté

TopRecepty.cz

Můj jablečný závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mxMp