Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 969 kJ / 3 339 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 73,40 g | 
| Tuky | 150,80 g | 
| Vláknina | 9,00 g | 
| Cholesterol | 1,30 g | 
| Sodík | 509 mg | 
| Sůl | 1,05 g | 
| Sacharidy | 417,50 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Nachystáme hrozinky a ořechy. Hrozinky přebereme, propláchneme a namočíme do teplé vody na několik minut, poté vodu slijeme. Ořechy nasekáme na kousíčky.
	Krok 2: Vejce rozklepneme zvlášť na žloutky a bílky, z bílků ušleháme tuhý sníh.
	Krok 3: K žloutkům přidáme cukr, vanilkový cukr a citronovou kůru a utřeme. Postupně přidáváme olej a stále mícháme.
	Krok 4: Poté přidáváme na střídačku horkou vodu a mouku, vmícháme jí asi 2/3 odváženého množství.
	Krok 5: Do těsta přidáme hrozinky a ořechy. Na závěr vmícháme sníh a zbytek mouky s práškem do pečiva a umícháme těsto - jde to krásně vařečkou.
	Krok 6: Formu na beránka vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou.
	Krok 7: Těsto vlijeme do formy, uhladíme, přiklopíme druhou částí formy a dáme péct do trouby, vyhřáté na cca 180 stupňů. Pečeme asi 40-50 minut, je třeba se řídit vlastní troubou.
	Krok 8: Upečeného beránka vyklopíme a necháme vychladnout.
	Krok 9: Poleva: Hořkou čokoládu rozpustíme v páře spolu s máslem a umícháme dohladka.  Dávala jsem dvě vrstvy - první vrstvu jsem udělala hodně hustou čokoládovou polevu s minimem tuku, kterou jsem beránka natřela. Následně jsem rozpustila čokoládu s máslem tak, aby poleva byla tekutá - tou jsem přelila už natřeného beránka - poleva tak dostala lesklý vzhled.
	Krok 10: Na oči použijeme lentilky a kolem krku uvážeme mašličku.
	Krok 11: Před podáváním necháme v chladu, aby poleva ztuhla.
Zveřejněno 23. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Velikonoční beránek s hrozinkami a ořechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qBXy
Moje poznámka
					
				
Velikonoční beránek s hrozinkami a ořechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qBXy
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 23 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 54 minutami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 1 hodinou
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 1 hodinou
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 10 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 12 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 13 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 14 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 15 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							velikonoční beránek recept s orechama, 
						
						
							velikonoční beránek s ořechama, 
						
						
							velikonoční beránek top recepty
						
					
						Suroviny:
						
							vejce, 
						
						
							cukr hnědý, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							olej, 
						
						
							voda, 
						
						
							mouka hrubá, 
						
						
							kůra citronová, 
						
						
							prášek do pečiva, 
						
						
							rozinky, 
						
						
							ořechy, 
						
						
							mouka hrubá, 
						
						
							čokoláda tmavá, 
						
						
							lentilky
						
					
	
			
	
	
Komentáře (4)