Domácí jahodový džem
Díky této voňavé marmeládě si budete moci vychutnat sladkou chuť jahod i mimo léto. Skvěle bude chutnat v dezertech, na palačinkách, ale i namazaná na pečivu. Její příprava vám nezabere příliš mnoho času a můžete si v ní dle chuti ponechat kousky jahod, nebo ji rozmixovat úplně dohladka.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 828 kJ / 2 349 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,04 g |
| Tuky | 3,00 g |
| Vláknina | 20,01 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 14 mg |
| Sůl | 0,01 g |
| Sacharidy | 563,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jahody omyjeme, zbavíme stopek a v misce je rozmačkáme šťouchadlem na brambory.
Krok 2: Rozmačkané jahody dáme do hrnce. Pokud chceme docílit velmi hladké marmelády, jahody rozmixujeme.
Krok 3: Jahodovou dřeň přivedeme k varu a za stálého míchání 10 minut vaříme. Poté přidáme citronovou šťávu, agarový prášek a cukr. Ochucenou jahodovou marmeládu dalších 10 minut povaříme.
Krok 4: Ještě horkou marmeládu plníme do čistých a suchých skleniček, otřeme hrdla, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru.
Krok 5: Jahodovou marmeládu necháme zcela vychladnout, až poté skleničky otočíme.
Zveřejněno 16. 6. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí jahodový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mxAE
Moje poznámka
Domácí jahodový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mxAE
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 10 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 11 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 11 hodinami
Vánočka s Nutellou
Přidáno před 11 hodinami
Pistáciová vosí hnízda s matchou
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 4 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 7 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 8 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 8 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 9 hodinami
Marokánky III - cukroví
KikuLina před 9 hodinami
Perníčky Marie
salajkol před 12 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
habis před 12 hodinami
Fazolová polévka
Merylas před 13 hodinami
Tématické fráze:
domácí jahodový jam,
top recepty jahodovydzem,
domácí jahodový jam recept,
domácí marmeláda recept,
jahodový džem recept,
jahodový džem - pro ztratí barvu,
příprava na jahodový džem recept
Suroviny:
jahody,
cukr krupice,
agar,
šťáva citronová
Komentáře (2)
Dle mého soudu, je toto DOMÁCÍ jahodový džem
https://www.toprecepty.cz/recept/1726-jahodovy-dze...
Zabere sice více času
.Ztratí krásnou barvu
..Je sladký jako cumel
...............Snáze se kazí
No, ale dříve se doma jinak (jednodruhový) nevařil, že