Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Farářské kotlety

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie395 kJ /
94 kcal
Bílkoviny3,15 g
Tuky0,36 g
Vláknina10,22 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 14 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy17,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kotlety vykostíme (nebo koupíme rovnou karé), naporcujeme na plátky, ty naklepeme, osolíme a opepříme je. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Maso naskládáme do mísy. Zvlášť usmažíme cibuli a česnek do zlatova a přidáme na maso. Může se podlít červeným vínem nebo pivem, nebo jen vodou (vývarem) - asi 1 - 2 lžíce na porci. Přikryjeme a pečeme v troubě při 180 st. C. Krok 2: Když je maso měkké, posypeme ho majoránkou a zalijeme smetanou ke šlehání a ještě chvíli povaříme, šťávy by nemělo být mnoho. Podáváme s rýží nebo brambory. Krok 3: Tento recept snese mnoho obměn, mohou se přidat během pečení žampióny, nebo na kotlety přidat ke konci pečení sýr (strouhaný nebo plátky), nebo podle fantazie.

Zveřejněno 14. 7. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Farářské kotlety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5PyX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Farářské kotlety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5PyX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
dobrý recept na na krkovici, farařske řizky z krkovice, farářské kotlety recept s s rýží, kotleta recept, farářská krkovice

Suroviny:
kotleta, pepř, strouhanka, cibule, česnek, cibule, víno červené, majoránka, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu