 
		
Suroviny
Porce: 3 - 4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 kJ / 4 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 0,13 g | 
| Tuky | 0,04 g | 
| Vláknina | 0,16 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 1 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 0,70 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Očištěné a pokrájené žampióny podusíme na kousku másla, trošku podlijeme a přisolíme. Výpek z kuřete dáme do pekáčku s víkem, nebo do kastrólu, který má celokovová ucha (je vhodný do trouby). Do výpeku dáme rýži a podušené houby, přisypeme lžičku sladké papriky, lžičku grilovacího koření (nebo směs koření na kuře) a špetku pepře (podle chuti). Pečlivě promícháme. Dolijeme vodou tak, aby rýže byla asi 1-2 cm ponořená. Zatím nesolíme, výpek je slaný, směsi koření také. Pekáček zaklopíme víkem (na kastrol dáme vhodnou poklici s kovovým úchytem), dáme do trouby a necháme asi 15 minut dusit.
	Krok 2: Mezitím obereme maso z kuřete, pokrájíme na kousky, nakrájíme na menší čtverečky půlku červené papriky a na kolečka 1 jarní cibulku. Po 12 minutách odklopíme a zkontrolujeme, jestli je rýže dost slaná a ochucená a přidáme obrané pokrájené maso, kostičky papriky a pokrájenou jarní cibulku. Kdo rád, přidá i hrášek, množství podle chuti. Lze přidat i několik celých cherry rajčátek. Zaklopíme opět pokličkou a dáme zpět do trouby dodělat do změknutí rýže, asi tak 5 minut - podle druhu rýže a podle požadovaného změknutí rýže.
	Krok 3: Hotový pokrm ještě můžeme po vyndání z trouby dochutit, dosolit či dopepřit. Zamícháme a servírujeme posypané strouhaným sýrem, obložíme nakládanými okurkami. (Já ráda i se sladkokyselými houbičkami.) Na talíři také můžeme obložit  směsí nejrůznější zeleniny, rajčátky, paprikami, jemně krájeným pórkem, fantazii se meze nekladou, stačí prohlédnout ledničku nebo v létě obejít zahrádku! (Svojí, přes plot nelezeme!)
Zveřejněno 2. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Rizoto z pečeného kuřete se žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1L7j
Moje poznámka
					 
				
Rizoto z pečeného kuřete se žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1L7j
Nejnovější recepty
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 10 hodinami
	
			 
	
Vajíčková pomazánka z Lučiny
Přidáno před 13 hodinami
	
			 
	
Bramborové knedlíky s uzeným masem, cibulkou a sosíkem
Přidáno před 15 hodinami
	
			 
	
Krkovice na zeleninovém lůžku
Přidáno před 15 hodinami
	
			 
	
Rukolový salát s balkánským sýrem a jablkem
Přidáno před 16 hodinami
	
			 
	
Salát se smažákem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 4 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 4 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 6 hodinami
	
			 
	
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 7 hodinami
	
			 
	
	
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 7 hodinami
	
			 
	
	
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 7 hodinami
	
			 
	
Cuketová buchta
Ricmond před 7 hodinami
	
			 
	
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 7 hodinami
	
			 
	
	
Francouzská cibulačka
co.coze před 7 hodinami
	
			 
	
Čertova omáčka s rýží
Kajkajak před 7 hodinami
						Tématické fráze:
						
							rizoto z grilovaného pečeného kuřete, 
						
						
							kuře žampiony a ryže pečene v troubě, 
						
						
							výpek z pečeného z kuřete
						
					
						Suroviny:
						
							kuře, 
						
						
							rýže dlouhozrnná, 
						
						
							žampióny, 
						
						
							máslo, 
						
						
							hrášek mražený, 
						
						
							paprika sušená sladká, 
						
						
							cibulka jarní, 
						
						
							koření grilovací, 
						
						
							pepř, 
						
						
							sýr strouhaný, 
						
						
							zelenina
						
					
 
	 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
	 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
	 
 
Komentáře (3)