Dýňový koláč s kandovaným nebo sušeným ovocem
Dýňový koláč s kandovaným nebo sušeným ovocem je ideální pochoutkou pro podzimní dny. Kombinace jemného dýňového těsta a sladkých kousků ovoce dodává tomuto dezertu výjimečnou chuť.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 981 kJ / 2 625 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 45,64 g |
| Tuky | 120,52 g |
| Vláknina | 13,50 g |
| Cholesterol | 837 mg |
| Sodík | 300 mg |
| Sůl | 1,14 g |
| Sacharidy | 333,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Koláčovou formu o průměru cca 30 cm a nebo dortovou formu o průměru cca 22 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 2: Očištěnou dýni nahrubo nastrouháme nebo rozmixujeme v chopperu (drtiči) a dáme do mísy.
Krok 3: Přidáme dvě vejce, jemně nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z menšího citronu (lze použít i pomeranč), cukry, rozpuštěné máslo a kandované nebo sušené ovoce dle chuti. Vše dobře promícháme, přisypeme mouku smíchanou s kypřidlem a opět dobře promícháme.
Krok 4: Těsto nandáme do připravené koláčové nebo dortové formy, vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů a pečeme 20-25 minut. Propečenost vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit.
Krok 5: Po zchladnutí přelijeme polevou dle vlastní chuti a vlastního výběru (citronová, pomerančová, rumová, čokoládová...) a necháme ztuhnout nebo jen posypeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 8. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňový koláč s kandovaným nebo sušeným ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1yKm
Moje poznámka
Dýňový koláč s kandovaným nebo sušeným ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1yKm
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 44 minutami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 7 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 13 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 14 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 16 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 57 minutami
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 1 hodinou
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 9 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 12 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 12 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 14 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 14 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 14 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 15 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 15 hodinami
Tématické fráze:
dýňový koláč,
dýnový koláč recepty,
dýňový koláč recept
Suroviny:
dýně hokkaido,
vejce,
citron bio,
máslo,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
ovoce kandované,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
máslo,
mouka hrubá,
poleva,
cukr moučkový
Komentáře (13)
Přišla mi sms:
Tak ty vaše korpusy s dýní a já nevím co všechno v tom bylo..., šel dnes na dračku. Prodávali jsme ho naplněný krémem s mascarpone a perníkovým sirupem.
***
Neposlali ani drobeček, grrr
No tak si ho dnes upeču jenom pro sebe
Nevím co s nadúrodou dýně, nevím co se sušenými švestkami, nevím co s vyloupanými ořechy od loňska...
Jen co vychytám mouchy u Griliášového dortu, tak se pustím do tohotok...
...a pojmu to jako dortový korpus
***
Edit
No, tak jsem samou zvědavostí nevydržel a už se peče...