Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 391 kJ / 1 527 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 148,74 g |
| Tuky | 55,21 g |
| Vláknina | 32,64 g |
| Cholesterol | 676 mg |
| Sodík | 517 mg |
| Sůl | 0,89 g |
| Sacharidy | 94,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso pomeleme, paprikové lusky zbavíme jadérek, cibuli nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, houby očistíme a pokrájíme, housku nakrájíme na plátky, pokropíme mlékem a necháme částečně rozmočit.
Krok 2: Na troše oleje osmažíme cibuli do sklovita, přidáme houby, osolíme, opepříme a dusíme do měkka.
Přidáme petrželku a necháme vychladnout. Krok 3: Do masa přidáme vejce, česnek, papriku, smetanu, rozmočenou housku a podušené houby. Osolíme, opepříme, dobře promícháme, naplníme paprikové lusky a dáme odpočinout do lednice. Krok 4: Mezitím uděláme omáčku. Na rozpuštěném másle s trochou oleje osmažíme cibuli do sklovita, zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku.
Přidáme pasírovaná rajčata, rajčatové pyré a potřebné množství vývaru, abychom měli požadovanou hustotu.
Ochutnáme a je-li potřeba, dochutíme solí, pepřem a třtinovým cukrem. Krok 5: Omáčku přendáme do PH, přidáme naplněné paprikové lusky, bobkový list, nové koření, kuličky pepře a nastavíme na LOW 6 hodin. Po uplynutí této doby papriky vyndáme, omáčku přecedíme, ještě jednou ochutnáme, dochutíme a papriky opět vrátíme. Krok 6: Můžeme podávat s knedlíkem, těstovinami, nebo i s rýží. Já volila špekové knedlíky.
Přidáme petrželku a necháme vychladnout. Krok 3: Do masa přidáme vejce, česnek, papriku, smetanu, rozmočenou housku a podušené houby. Osolíme, opepříme, dobře promícháme, naplníme paprikové lusky a dáme odpočinout do lednice. Krok 4: Mezitím uděláme omáčku. Na rozpuštěném másle s trochou oleje osmažíme cibuli do sklovita, zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku.
Přidáme pasírovaná rajčata, rajčatové pyré a potřebné množství vývaru, abychom měli požadovanou hustotu.
Ochutnáme a je-li potřeba, dochutíme solí, pepřem a třtinovým cukrem. Krok 5: Omáčku přendáme do PH, přidáme naplněné paprikové lusky, bobkový list, nové koření, kuličky pepře a nastavíme na LOW 6 hodin. Po uplynutí této doby papriky vyndáme, omáčku přecedíme, ještě jednou ochutnáme, dochutíme a papriky opět vrátíme. Krok 6: Můžeme podávat s knedlíkem, těstovinami, nebo i s rýží. Já volila špekové knedlíky.
Zveřejněno 13. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Paprikový lusk plněný houbovou masovou směsí v rajské omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/74Dw
Moje poznámka
Paprikový lusk plněný houbovou masovou směsí v rajské omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/74Dw
Nejnovější recepty
Vaječná omeleta se zeleninou a žampiony (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 5 hodinami
Falešné boloňské špagety aneb fofr špagety
Přidáno před 8 hodinami
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 10 hodinami
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 16 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno 12. 12. 2025 14:00:02
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí směs na hořčici s medem
Danoouch před 3 hodinami
Bábovka Albert
Ketynna před 3 hodinami
Dýňová polévka s fazolemi
marekdd před 3 hodinami
Jednoduché nepečené Tiramisu kuličky/Tiramisu Truffles
Hanawagy před 3 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Valerie. před 4 hodinami
Rajská omáčka
Vershyna před 4 hodinami
"Letní" buřty na pivu - z pánve
BeeroCrat před 5 hodinami
Krupičná kaše rychle hotová
Colombová_S před 5 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
Pavenov1 před 6 hodinami
Tématické fráze:
plněný paprikový lusk s rajskou omackou,
recept na paprikový lusk,
paprykový lusk,
jak rozredit rajskou omáčku,
rajsky lusk,
paprikový lusk s rajskou omáčkou,
plněný paprikový lusk s rajskou omáčkou videorecept,
paprikové lusky s rajskou omáčku,
plněný paprikový lusk s pikantni rajskou omáčkou,
papriky s houbami
Suroviny:
plec vepřová,
houby,
vejce,
houska,
cibule,
paprika,
smetana,
houska,
petrželka,
pepř,
sůl,
olej,
cibule,
máslo,
olej,
mouka hladká,
bobkový list,
pepř,
koření nové koření,
pasírované rajčata,
pyré rajčatové,
vývar,
cukr třtinový,
sůl,
pepř,
lusk paprikový
Komentáře (9)