Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 370 kJ / 327 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,66 g |
| Tuky | 2,40 g |
| Vláknina | 41,95 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 635 mg |
| Sůl | 1,38 g |
| Sacharidy | 46,14 g |
Postup přípravy
Krok 1: Skelety, kosti, očištěnou zeleninu (cibuli i se slupkou) a koření zalijeme cca 4 litry studené vody. Přivedeme k varu a postupně odstraňujeme vysráženou pěnu.
Krok 2: Vývar necháme opravdu mírně probublávat cca 4 hodiny. Poté vývar scedíme, necháme bublat a pomalu redukovat na cca 600-700 ml, až bude hustý.
Krok 3: Pak silný vývar přelijeme do tvořítek na led a dáme do mrazáku. Nebo ztuhlé nakrájíme na kostky a zamrazíme. Pak použijeme jako obyčejný koupený bujón.
Zveřejněno 1. 12. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí bujón
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/74V8
Moje poznámka
Domácí bujón
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/74V8
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 2 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 4 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 4 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 5 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 8 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 2 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 2 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 4 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 5 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 6 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 6 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 7 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 8 hodinami
Kokosové strojkové cukroví
adela. před 8 hodinami
Sachr cukroví
adela. před 8 hodinami
Tématické fráze:
domácí bujón,
bujón domácí,
domácí bujonove kostky recept,
bujón-recept,
recept na domácí bujon,
jak na domaci bujón,
silný domácí bujon,
domácí bujón z kostí,
domácí bujón hustý
Suroviny:
skelet kuřecí,
kost hovězí morková,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
česnek,
pórek,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
libeček,
sůl
Komentáře (24)