Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobotní piškotové řezy

Dezert s bohatou ořechovou náplní, který si můžete upéct i jako dort. Připravte si ho večer předem, rozleželý je ještě chutnější. Pokud se vám povede ho uchránit, vychutnáte si jej lépe druhý den, třeba se šálkem kávy.

Hodnocení receptu je 5,0 (60×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

10. 2. 2020 14:46

Suroviny pro 18 porcí

18 porcí

Nutriční hodnoty

Energie21 374 kJ / 5 109 kcal
Bílkoviny105,75 g
Tuky300,46 g
Vláknina25,98 g
Cholesterol 1,43 g
Sodík 949 mg
Sůl2,15 g
Sacharidy451,73 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept je ze sešitu po mé mamce, proto asi sobotní - soboty byly pracovní a večer pekla, aby byly na neděli uleželé. Ke zveřejnění receptu mě přemluvila kamarádka, které řezy moc chutnaly.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

bohdana

18. 3. 2022 23:39

:-K.Moc dobry,nejen na sobotu,ale dyl nevydrži diky

Marie Svarcova Marie Svarcova

15. 3. 2022 20:54

Marcela Kr.: :-) moc děkuji za krásný a milý komentář i přidanou fotečku :-K Přeji hezký a klidný večer

Marcela Kr. Marcela Kr.

15. 3. 2022 20:40

Právě jsem nakrojila nachlazený zákusek z lednice a musím říct, že je naprosto božský!
Nechápu, že jste ho nechtěla zveřejňovat, že je známý. Já peču léta, ale tenhle jsem vážně neznala. Miluji ořechové náplně, vždy když dělám uždibuji. A tady si ořechovou náplň užívám naplno! Je fakt výborný a navíc nádherně nafocený a krásně vypadá ta cákaná poleva. Mám ho založený už déle, ale teď jsem ráda, že jsem se k němu konečně dostala. Rozhodně bude důstojným prezentem na různé oslavy a podobně. Už se těším, až ho upeču příště! Mňam!

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

11. 2. 2020 08:25

Frantiska: Ano, taky mě to napadlo. Casino taky pekl moje ořechové řezy a dal málo kakao, pač jsem tam měla napsány dvě lžíce a výsledek! Měl to moc sladké. Po převážení mých dvou lžic vyšlo 40 g kakao! On měl jiné lžíce, asi s menším objemem ! Oprávněně brblal, tak jsem to, převážila a opravila, aby se další nenapálili ! Kakao bylo v tomto receptu důležité, vázalo přebytečný cukr hořkostí! :-D
Lžíce mají různý objem ! :-(

Frantiska Frantiska

10. 2. 2020 21:44

taky mam rada vase recepty a hlavne fotky :)

jen k tem lzicim, ja mam oblibene 4 americke blogerky a ty nejedou v gramech :) ale používaji na to specialní odměrky, jejich lžíce či lžička je pevně daná (to samé i hrnek). Levné je má Tescoma a nebo Ikea.

https://eshop.tescoma.cz/odmerky-lzicky-presto-4-k...

Dajda Dajda

10. 2. 2020 20:01

Eja57: Marie Svarcova: Už jsme se tu jednom (možná nejednou) bavili o tom, že není lžíce jako lžíce. ;-) Zkušená kuchařka jako Vy to už má "v oku". Ví, že u piškotového těsta na nějakém tom gramu nesejde a že také vejce může být různě velké. Na druhé straně straně jsou recepty, kde to odměřování vyžaduje opravdu přesnost, a kdo pak má neustále hledat tabulky nebo je nosit v hlavě. Kromě toho si myslím, že začátečník spíš uvítá gramáž. To není nic proti Vám.:-)

Marie Svarcova Marie Svarcova

10. 2. 2020 19:32

Eja57: :-K:-K:-K moc děkuji:-K:-)

Eja57 Eja57

10. 2. 2020 19:23

Marie Svarcova: no nene:-!:-!:-!:-!:-! žádnou jinou zálibu:-!:-!:-!:-! nejenom já se na Vaše recepty těším a inspirují mne:-K:-K:-K

Marie Svarcova Marie Svarcova

10. 2. 2020 19:11

Eja57: promiňte moji připomínku - je mi 75 let, první oběd jsem uvařila v necelých 9 letech, Když jsem ovdověla a děti i vnoučata mám daleko měla jsem radost, že se mohu něčím zabavit a začala jsem sem dávat recepty ať už moje vlastní nebo zděděné či darované od kamarádek a známých . Moc mě to bavilo a dělala jsem to vše moc ráda ALE už mě nebaví to věčné dohadování o ničem. Pokud se recept někomu líbí, zkusí a je spokojen jsem opravdu moc ráda ale nikoho nenutím podle mého receptu něco dělat ani by to přece nebylo možné. Rozhodně si nemyslím, že jsem nej a určitě jsem i já mnoho pokazila ale myslím, že to byla spíš má vina než toho, čí recept jsem zkusila. Také někdy narazím na recept, který pro mne není OK ale nikomu svůj názor nevnucuji. Mějte se moc hezky, jste milá a já si asi budu hledat jinou zálibu. :-K :-K Krásný večer :-K

Eja57 Eja57

10. 2. 2020 18:45

No dámy, že vás Casino vyhecuje k tomuto;-(
Hezký, srozumitelný a tak jak napsaný naprosto funkční recept:yes:

Eja57 Eja57

10. 2. 2020 18:42

casino: ctěné Casino, kdybyste k tomu ještě přidal zda vejce L nebo M? tak bych to ještě pochopila jako snahu být co nejpřesnější, ale tady fakt ráčí Casino rýpat....prsknu do mísy 5 vajec, vezmu polévkovou lžíci, 6x hrábnu do dózy s cukrem, štipku soli, pustím robota a šlehám do pěny, přidám lžíci horké vody atd. ..a hotovo.
Já opravdu hooodně nesnáším různé hrnkové recepty - není hrnek jako hrnek a rozptyl je veliký, ale piškotové těsto odměřené na lžíce je rozptyl minimální a funguje to.
Proč náplň ne na lžíce? No z jednoduchého důvodu - než lžící "napráším" moučkový cukr a mleté ořechy...vezmu váhu, cukr, dovážím ořechy atd......

Marie Svarcova Marie Svarcova

10. 2. 2020 18:38

yanull: :-) moc děkuji, tak už snad budou všichni spokojeni :-) Hezký večer

yanull yanull

10. 2. 2020 18:36

Marie Svarcova: Maruško, dovolila jsem si k Vašemu receptu přidat tabulky, do komentářů to nejde, pokud by to vadilo, klidně je smažte :-K

Marie Svarcova Marie Svarcova

10. 2. 2020 18:25

Dajda: Při odměřování se počítá se lžící o objemu 15 ml, u sypkých surovin se pak rozlišuje lžíce „normální“ (zarovnaná, maximálně lehce do kopečku) a vrchovatá. V tabulce najdete jako první údaj pro lžíci rovnou (RL) a v druhém pro vrchovatou (VL)
Sypké suroviny

hladká mouka - RL 10 g / VL 20 g
polohrubá mouka - RL 10 g / VL 18 g
hrubá mouka - RL 12 g / VL 17 g
cukr krupice - RL 10 g / VL 15 g
cukr moučka - RL 10 g / VL 20 g
ovesné vločky - RL 5 g / VL 7 g
strouhanka - RL 10 g / VL 15 g
škrob - RL 11 g / VL 16 g
kakao - RL 11 g / VL 16 g
sůl a mleté koření - RL 20 g / VL 25–30 g

Tekutiny

voda, mléko, citronová šťáva - 15 g (= ml)
olej - 11 g
rozpuštěné máslo - 15 g
med, melasa - 35 g

:-K hezký večer

Dajda Dajda

10. 2. 2020 18:16

hadravovaa: A proč by to měl dělat casino, když není autorem receptu? :-O

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: piskotove rezy sobotni moucnik recept sobotní ořechové rezy piškot řezy řezy sobotní moučník piškotové řezy recept i s piškoty sobotní zakusek sobotní piškotovy moučníky piškotové těsto odměřování lžícemy co mám ráda recepty piskotove rezy hrnkový piškotové moučníky recept piskotove rezy piškotove řezy s ořechy recept řez s piškoty piškoty odmereny lzice piskoty jako řezy sobotni piškotová roláda

Suroviny: vejce, cukr krystal, mouka polohrubá, voda, sůl, ořechy vlašské, cukr moučkový, cukr vanilkový, kůra citronová, rum, mléko, čokoláda na vaření, máslo, olej

TopRecepty.cz

Sobotní piškotové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V6Dv