Bulgur se zeleninou
Bulgur se řadí mezi obiloviny, je bohatý na vlákninu, což podporuje naše trávení. Můžeme z něj připravit lehká a dobře stravitelná jídla, jako je toto. Bulgur zapečeme se zeleninou na másle a můžeme podávat jako samostatný pokrm, nebo jako přílohu.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 280 kJ / 545 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,70 g |
Tuky | 1,52 g |
Vláknina | 18,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 64 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 106,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci vhodném do trouby rozpustíme kousek másla. Postupně přidáváme očištěnou a na menší kousky nakrájenou mrkev, petržel, celer a několik minut na mírném plameni promícháváme.
Krok 2: Přidáme propláchnutý bulgur, sůl, promícháme se zeleninou, ještě asi 3 minuty restujeme. Poté přidáme hrášek.
Krok 3: Vše zalijeme hrnkem vody, vložíme do vyhřáté trouby na 180-200 °C a pečeme do vyvaření vody, přibližně 30-35 minut.
Krok 4: Hotový bulgur posypeme nakrájenými olivami.
Zveřejněno 7. 3. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bulgur se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jDXY
Moje poznámka
Bulgur se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jDXY
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 1 hodinou
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 10 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 20 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 22 hodinami
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 10 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 11 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 11 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 11 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 12 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 12 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 14 hodinami
Lasagne se špenátem
Sova1 před 14 hodinami
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 16 hodinami
Hrušková povidla na frgále
LeoBart před 16 hodinami
Suroviny:
mrkev,
celer,
petržel,
hrášek mražený,
cuketa,
olivy černé,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
bulgur
Komentáře (4)
Gustavo Woltmann