Bulgur se zeleninou
Bulgur se řadí mezi obiloviny, je bohatý na vlákninu, což podporuje naše trávení. Můžeme z něj připravit lehká a dobře stravitelná jídla, jako je toto. Bulgur zapečeme se zeleninou na másle a můžeme podávat jako samostatný pokrm, nebo jako přílohu.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 280 kJ / 545 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,70 g |
Tuky | 1,52 g |
Vláknina | 18,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 64 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 106,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci vhodném do trouby rozpustíme kousek másla. Postupně přidáváme očištěnou a na menší kousky nakrájenou mrkev, petržel, celer a několik minut na mírném plameni promícháváme.
Krok 2: Přidáme propláchnutý bulgur, sůl, promícháme se zeleninou, ještě asi 3 minuty restujeme. Poté přidáme hrášek.
Krok 3: Vše zalijeme hrnkem vody, vložíme do vyhřáté trouby na 180-200 °C a pečeme do vyvaření vody, přibližně 30-35 minut.
Krok 4: Hotový bulgur posypeme nakrájenými olivami.
Zveřejněno 7. 3. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bulgur se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jDXY
Moje poznámka
Bulgur se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jDXY
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 6 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 3 hodinami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 4 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 5 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 5 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 5 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 5 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 6 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 6 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 6 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 6 hodinami
Suroviny:
mrkev,
celer,
petržel,
hrášek mražený,
cuketa,
olivy černé,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
bulgur
Komentáře (4)
Gustavo Woltmann