Bulgur se zeleninou
Bulgur se řadí mezi obiloviny, je bohatý na vlákninu, což podporuje naše trávení. Můžeme z něj připravit lehká a dobře stravitelná jídla, jako je toto. Bulgur zapečeme se zeleninou na másle a můžeme podávat jako samostatný pokrm, nebo jako přílohu.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 280 kJ / 545 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,70 g |
Tuky | 1,52 g |
Vláknina | 18,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 64 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 106,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci vhodném do trouby rozpustíme kousek másla. Postupně přidáváme očištěnou a na menší kousky nakrájenou mrkev, petržel, celer a několik minut na mírném plameni promícháváme.
Krok 2: Přidáme propláchnutý bulgur, sůl, promícháme se zeleninou, ještě asi 3 minuty restujeme. Poté přidáme hrášek.
Krok 3: Vše zalijeme hrnkem vody, vložíme do vyhřáté trouby na 180-200 °C a pečeme do vyvaření vody, přibližně 30-35 minut.
Krok 4: Hotový bulgur posypeme nakrájenými olivami.
Zveřejněno 7. 3. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bulgur se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jDXY
Moje poznámka
Bulgur se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jDXY
Nejnovější recepty
Kuřecí křupky z HF
Přidáno před 31 minutami
Rychlý borůvkový koláč
Přidáno před 3 hodinami
Letní dort s tvarohem
Přidáno před 3 hodinami
Rychlé řezy se zakysankou a ovocem
Přidáno před 4 hodinami
Listové koláčky s krémovou náplní a džemem
Přidáno před 5 hodinami
Broskvové knedlíky vařené v páře
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Žampiony s cuketou
Petulice před 22 minutami
Žampiónová polévka
SarkaMG před 39 minutami
Kysané zelí na slanině a jablku
Lolatus před 1 hodinou
Košíčky s želé
rujet před 1 hodinou
Borůvkový závin podle německé Omy
iva.dostalova@seznam.cz před 1 hodinou
Koláčky s tvarohem a meruňkami
KamiF před 2 hodinami
Řecká musaka
ceslo před 2 hodinami
Kvasnicová polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Polévka z mletého masa - oblíbená ze školní jídelny
Leiinka před 2 hodinami
Sendvič caprese
Runser před 3 hodinami
Suroviny:
mrkev,
celer,
petržel,
hrášek mražený,
cuketa,
olivy černé,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
bulgur
Komentáře (4)
Gustavo Woltmann