Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 769 kJ / 1 857 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,84 g |
Tuky | 113,66 g |
Vláknina | 47,86 g |
Cholesterol | 36 mg |
Sodík | 376 mg |
Sůl | 0,75 g |
Sacharidy | 147,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji orestujeme na kolieska nakrájaný pór.
Krok 2: Keď zavädne, pridáme nakrájané huby a opäť orestujeme. Osolíme, okoreníme, ak treba, podlejeme 2–3 lyžicami vody (záleží na druhu húb, či je to nutné), a dusíme 15 minút.
Krok 3: Odstavíme a vmiešame do nich smotanu, horčicu, prelisovaný cesnak a nasekanú vňať. Premiešame a necháme vychladnúť.
Krok 4: Lístkové cesto rozdelíme na 2 časti a každú vyvaľkáme na obdĺžnik široký cca 25 cm. Budeme mať 2 slimáky.
Krok 5: Do stredu každého cesta uložíme do tvaru valca vychladnutú 1/2 náplne. Cez náplň preložíme najprv jednu stranu a potom druhú stranu cesta. Boky zatlačíme.
Krok 6: Záviny potrieme roztopeným maslom.
Krok 7: Potom z bočnej strany zrolujeme do slimáka a posypeme sezamom.
Krok 8: Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C, po 5 minútach znížime teplotu na 180°C a dopečieme dozlata.
Podávame teplé so šalátom alebo zeleninou, ale dobrý je aj studený.
Podávame teplé so šalátom alebo zeleninou, ale dobrý je aj studený.
Zveřejněno 20. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbový šnek se sezamem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2Kxz
Moje poznámka
Houbový šnek se sezamem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2Kxz
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 11 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 14 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 14 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 14 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bleskové Cottage bulky
Slivci před 6 minutami
Domácí koprová omáčka
majka-24 před 40 minutami
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 13 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 13 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 14 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 14 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 15 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 15 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 16 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 16 hodinami
Suroviny:
těsto listové,
houby lesní,
pórek,
česnek,
smetana,
hořčice,
fenyklová nať,
pepř,
sůl,
olej,
semínka sezamová,
máslo
Komentáře (4)