Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 860 kJ / 1 879 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,57 g |
Tuky | 77,57 g |
Vláknina | 4,23 g |
Cholesterol | 405 mg |
Sodík | 143 mg |
Sůl | 0,31 g |
Sacharidy | 266,47 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misky dáme polohrubou mouku, promícháme s práškem do pečiva, přidáme pískový cukr a 2 lžíce oleje. V 1 dl mléka rozšleháme vejce a přidáme k ostatním surovinám. Promísíme a dáme do koláčové formy. Navrch poklademe ovoce (čerstvé i zmražené) a můžeme posypat drobenkou.
Krok 2: Pečeme ve vyhřáté troubě na 170º C asi 30-35 minut.
Krok 3: Je to výborný a křehoučký, jen mně ty zmrzlé borůvky zabarvily drobenku, tak jsem cukrovala. Koláč není přeslazený, takže kdo má rád hodně sladké koláče, musí dát lžíce cukru hodně plné, nebo přidat jednu lžíci cukru.
Zveřejněno 27. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bleskový koláč pro kulatý koláčový plech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X8r5
Moje poznámka
Bleskový koláč pro kulatý koláčový plech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X8r5
Nejnovější recepty
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 17 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 23 hodinami
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno 14. 10. 2025 11:57:44
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybí filé na italský způsob
Jan Nemec před 30 minutami
Mexický bramborový salát
wimra před 58 minutami
Zelí ve sladkokyselém nálevu sterilované
anavob před 1 hodinou
Muffiny s višňovou marmeládou
beruska22 před 1 hodinou
Krémová polévka z pečeného česneku
rybarka007 před 1 hodinou
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
wimra před 3 hodinami
Jogurtová bábovka II
Sima1996 před 3 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Lejji_ před 4 hodinami
Falešná dršťková z hlívy
oring před 6 hodinami
Mrkvová buchta
veronika_straka před 6 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr písek,
prášek do pečiva,
olej,
mléko,
vejce,
ovoce,
mouka hrubá,
cukr,
máslo
Komentáře (21)
Pro mě to jsou úplně nové a zajímavé informace a rozhodně je využiji , hlavně teda ta ořechová náplň
bez vaření mě nadchla, vždycky mám zaprskaný celý sporák
Jinak ta Vaše nevařená se mi líbí, já vždycky vařila a než to vystydne
Teď jsem si uvědomila, že jsem viděla v Albertu ořechovou náplň v krabičce (suchou) ,ale to asi bude to samé.Jestli najdu nějakého dobrodince ,tak makrovou vyzkouším - z nouze.
glukózo-fruktózový sirup, VLAŠSKÉ OŘECHY (20%), voda, cukr, PŠENIČNÁ krupička, PŠENIČNÉ klíčky, aroma, konzervant E202, zahušťovadlo E418
Složení u druhého: glukózový sirup, cukr, VLAŠSKÉ OŘECHY (13%), ARAŠÍDY, voda, PŠENIČNÉ klíčky, PŠENIČNÁ krupička, konzervant E202
Takže někdy není ani o co stát.
Bohužel,Makro je pro nás nedostupné ,jsme už " rentiéři "
Zaujala mě ta maková náplň v plechovce , kde ji mládí koupili ?