Suroviny
Porce: Velký plech-podle jedlíků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 011 kJ / 2 632 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,12 g |
Tuky | 204,86 g |
Vláknina | 16,38 g |
Cholesterol | 395 mg |
Sodík | 6,53 g |
Sůl | 16,25 g |
Sacharidy | 88,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Řepu vcelku uvaříme do poloměkka, oloupeme a nastrouháme na větších slzách. Právě tak nastrouháme sýry, každý zvlášť. Těsto rozvineme na plech i s papírem, tence potřeme olivovým olejem.
Krok 2: A začneme obkládat a zdobit:
1. vrstva - polovina italské omáčky ze sklenice, posypaná oreganem a pepřem
2. vrstva - strouhaný druhý sýr
3. vrstva - nastrouhaná řepa, může se nepatrně přisolit
4. vrstva - rozprostřít oba balíčky Mysliveckého salámu
5. vrstva - druhá polovina italské omáčky
6. vrstva - na tenko nakrájené měkké části hlívy
7. vrstva - 2/3 nastrouhané goudy
8. vrstva - slaninu překrojit na třetiny a poklást celý povrch pizzy
9. vrstva - rajčata nakrájená na kolečka, rozdělit po celé ploše
10. vrstva - do mezer mezi rajčaty nastříkat proužky kečupu
11. vrstva - posypat zbylým sýrem Krok 3: Rozehřejeme troubu na 200°C. Pečeme v horní polovině trouby na 190°C, po 15 min na 180°C. Hotová je, až se začnou rajčata scvrkávat a na povrchu nejsou mokrá, nejméně 25 min. Je hodně naplněná, musí se dobře propéci těsto. Pak nakrájíme cibulku na kolečka, pokrájíme bylinky, posypeme pizzu nebo posypeme každou porci zvlášť.
1. vrstva - polovina italské omáčky ze sklenice, posypaná oreganem a pepřem
2. vrstva - strouhaný druhý sýr
3. vrstva - nastrouhaná řepa, může se nepatrně přisolit
4. vrstva - rozprostřít oba balíčky Mysliveckého salámu
5. vrstva - druhá polovina italské omáčky
6. vrstva - na tenko nakrájené měkké části hlívy
7. vrstva - 2/3 nastrouhané goudy
8. vrstva - slaninu překrojit na třetiny a poklást celý povrch pizzy
9. vrstva - rajčata nakrájená na kolečka, rozdělit po celé ploše
10. vrstva - do mezer mezi rajčaty nastříkat proužky kečupu
11. vrstva - posypat zbylým sýrem Krok 3: Rozehřejeme troubu na 200°C. Pečeme v horní polovině trouby na 190°C, po 15 min na 180°C. Hotová je, až se začnou rajčata scvrkávat a na povrchu nejsou mokrá, nejméně 25 min. Je hodně naplněná, musí se dobře propéci těsto. Pak nakrájíme cibulku na kolečka, pokrájíme bylinky, posypeme pizzu nebo posypeme každou porci zvlášť.
Zveřejněno 3. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pizza s červenou řepou a hlívou ústřičnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mvy9
Moje poznámka
Pizza s červenou řepou a hlívou ústřičnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mvy9
Nejnovější recepty
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 6 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 10 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 11 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 14 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 18 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 4 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 7 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 7 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 7 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 8 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 10 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 10 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 11 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 11 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 12 hodinami
Suroviny:
těsto na pizzu,
salám,
slanina anglická,
rajče,
těstoviny,
řepa červená,
sýr gouda,
sýr tvrdý,
kečup sladký,
koření oregáno,
olej olivový,
hlíva ústřičná,
sůl,
pepř,
petrželka,
cibule,
rukola
Komentáře (11)
No, já mám "italskou školu"
osobně se mi recept líbí, s manželem máme rádi pizzu navysoko, dcera s rodinou preferuje spíš typu Margarita a rodičům je to, naštěstí, jedno