Suroviny
Porce: Velký plech-podle jedlíků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 011 kJ / 2 632 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,12 g |
Tuky | 204,86 g |
Vláknina | 16,38 g |
Cholesterol | 395 mg |
Sodík | 6,53 g |
Sůl | 16,25 g |
Sacharidy | 88,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Řepu vcelku uvaříme do poloměkka, oloupeme a nastrouháme na větších slzách. Právě tak nastrouháme sýry, každý zvlášť. Těsto rozvineme na plech i s papírem, tence potřeme olivovým olejem.
Krok 2: A začneme obkládat a zdobit:
1. vrstva - polovina italské omáčky ze sklenice, posypaná oreganem a pepřem
2. vrstva - strouhaný druhý sýr
3. vrstva - nastrouhaná řepa, může se nepatrně přisolit
4. vrstva - rozprostřít oba balíčky Mysliveckého salámu
5. vrstva - druhá polovina italské omáčky
6. vrstva - na tenko nakrájené měkké části hlívy
7. vrstva - 2/3 nastrouhané goudy
8. vrstva - slaninu překrojit na třetiny a poklást celý povrch pizzy
9. vrstva - rajčata nakrájená na kolečka, rozdělit po celé ploše
10. vrstva - do mezer mezi rajčaty nastříkat proužky kečupu
11. vrstva - posypat zbylým sýrem Krok 3: Rozehřejeme troubu na 200°C. Pečeme v horní polovině trouby na 190°C, po 15 min na 180°C. Hotová je, až se začnou rajčata scvrkávat a na povrchu nejsou mokrá, nejméně 25 min. Je hodně naplněná, musí se dobře propéci těsto. Pak nakrájíme cibulku na kolečka, pokrájíme bylinky, posypeme pizzu nebo posypeme každou porci zvlášť.
1. vrstva - polovina italské omáčky ze sklenice, posypaná oreganem a pepřem
2. vrstva - strouhaný druhý sýr
3. vrstva - nastrouhaná řepa, může se nepatrně přisolit
4. vrstva - rozprostřít oba balíčky Mysliveckého salámu
5. vrstva - druhá polovina italské omáčky
6. vrstva - na tenko nakrájené měkké části hlívy
7. vrstva - 2/3 nastrouhané goudy
8. vrstva - slaninu překrojit na třetiny a poklást celý povrch pizzy
9. vrstva - rajčata nakrájená na kolečka, rozdělit po celé ploše
10. vrstva - do mezer mezi rajčaty nastříkat proužky kečupu
11. vrstva - posypat zbylým sýrem Krok 3: Rozehřejeme troubu na 200°C. Pečeme v horní polovině trouby na 190°C, po 15 min na 180°C. Hotová je, až se začnou rajčata scvrkávat a na povrchu nejsou mokrá, nejméně 25 min. Je hodně naplněná, musí se dobře propéci těsto. Pak nakrájíme cibulku na kolečka, pokrájíme bylinky, posypeme pizzu nebo posypeme každou porci zvlášť.
Zveřejněno 3. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pizza s červenou řepou a hlívou ústřičnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mvy9
Moje poznámka
Pizza s červenou řepou a hlívou ústřičnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mvy9
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 3 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 8 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 10 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 12 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 3 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 3 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 5 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 5 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 5 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 5 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 6 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 7 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 9 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 11 hodinami
Suroviny:
těsto na pizzu,
salám,
slanina anglická,
rajče,
těstoviny,
řepa červená,
sýr gouda,
sýr tvrdý,
kečup sladký,
koření oregáno,
olej olivový,
hlíva ústřičná,
sůl,
pepř,
petrželka,
cibule,
rukola
Komentáře (10)
No, já mám "italskou školu"
osobně se mi recept líbí, s manželem máme rádi pizzu navysoko, dcera s rodinou preferuje spíš typu Margarita a rodičům je to, naštěstí, jedno