Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 917 kJ / 1 414 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,52 g |
Tuky | 69,23 g |
Vláknina | 41,54 g |
Cholesterol | 104 mg |
Sodík | 2,03 g |
Sůl | 4,50 g |
Sacharidy | 124,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce, pokrájíme na čtvrtky. Cibuli pokrájíme na měsíčky, česnek na plátky, bůček nakrájíme na tenké širší nudličky, papriku na hrubší proužky, cuketu podélně rozpůlíme a nakrájíme na plátky.
Krok 2: V kastrolku podusíme pokrájené žampiony, trochu je osolíme a opepříme a při velmi nízké teplotě tekutinu úplně vydusíme. Na velkou pánev dáme na trochu oleje osmahnout cibuli s plátky česneku (jen do sklovita), přidáme pokrájené brambory a uzený bůček a společně restujeme.
Krok 3: Když jsou brambory a bůček trochu opečené, přidáme podušené žampiony, cuketu a zeleninovou papriku a ještě chvíli dusíme. Přidáme cherry rajčátka a bylinky (posekanou petrželku, pažitku, nebo třeba i tymián či jiné bylinky podle obliby). Podáváme se zeleninovým salátem.
Krok 4: Já jsem dnes neměla uzený bůček, tak jsem pod brambory přidala uzenou slaninu nakrájenou na tenké plátečky a ke konci přisypala na kostičky nakrájené vařené uzené maso ze žebírek, bylo to také moc dobré. Kromě soli a pepře jsem kořenila ještě tymiánem.
Zveřejněno 1. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brambory "Jeskyňky"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X8Og
Moje poznámka
Brambory "Jeskyňky"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X8Og
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 10 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 3 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 3 hodinami
Krenex
dragomirac před 4 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 4 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 5 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 5 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 5 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 6 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 6 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 6 hodinami
Suroviny:
brambory,
bůček uzený,
cibule,
česnek,
paprika čerstvá červená,
cuketa,
rajče cherry,
žampióny,
olej,
sůl,
pepř,
bylinky
Komentáře (8)
A proč JESKYŇKY?
No proto:
https://neviditelnypes.lidovky.cz/zviretnik/recept...
"Prostě jsem to do misky navršila do kopce tak, že uvnitř zůstala spousta průduchů, chodbiček, jeskyněk a ďourek, a to je přesně ono."
Původní text receptu (byl i bez seznamu ingrediencí, o množství ani nemluvím:
"Vařené brambory pokrájíme na čtvrtky a restujeme společně s uzeným bůčkem (pokrájeným na tenké širší nudličky), zeleninovou paprikou, cibulí (vše nakrájené na nudličky) a pokrájenými žampióny na oleji."
No snažila jsem to trochu zmodernizovat, přidala jsem zeleninu, když některou zeleninu nemám, tak nedám (alá Babica
PS: Odkud jsem recept opsala, nemám tušení, ale už je to asi hodně dávno!