Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 186 kJ / 523 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,73 g |
Tuky | 0,54 g |
Vláknina | 6,05 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 28 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 125,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Broskyne naozaj musíme ošúpať a pokrájame na veľmi malé kúsky. Ak by vás lákal mixér, zabudnite - nikdy nedosiahnete tú správnu konzistenciu. Na veľmi drobno pokrájame aj cibuľu, hrozienka namočíme a scedíme.
Krok 2: Cibuľu podusíme domäkka. Ak by sme ju dali spolu s broskyňami, ostala by tvrdá a prekážala by v jemnej chuti. Pridáme broskyne, šťavu aj kôru z citrónu, hrozienka a zázvor. Podusíme, rozvaríme. Výsledná hmota musí byť "lepkavá".
Krok 3: Ocot pridáme až neskôr, keď je ovocie už rozvarené a len zredukujeme množstvo tekutiny pomalým varom na primeranú hustotu. Naplníme poháriky, uzavrieme, sterilizujeme v rúre na plechu naplnenom vodou 1 hodinu na 110°C.
Zveřejněno 27. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvové čatní k foie gras
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gmz3
Moje poznámka
Broskvové čatní k foie gras
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gmz3
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka
Komtesina před 5 hodinami
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Lucka 12 před 5 hodinami
Srnčí guláš na červeném víně
Sahula před 5 hodinami
Hovězí roštěná na houbách s grilovanými bramborami
Sahula před 6 hodinami
Vepřová játra na zeleném pepři
Sahula před 6 hodinami
Rybičková pomazánka
Kajkajak před 6 hodinami
Zelná pečeně
radekfiala před 6 hodinami
Pečené zelníky se slaninou
radekfiala před 6 hodinami
Kuřecí roláda s játry
Sahula před 7 hodinami
Žampiony plněné vepřovým mozečkem
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 7 hodinami
Suroviny:
cukr třtinový,
citron bio,
cibule,
rozinky,
zázvor mletý,
ocet jablečný
Komentáře (1)