

Žampionové (houbové) rizoto (Dělená strava podle LK - Kytičky+zelenina)
Suroviny
- 250 g nakrájených žampionů nebo hub, klidně i víc
- 1 hrnek (250 ml) sypké rýže nebo zbytek vařené
- 1 lžíce řepkového oleje
- sůl
- 1 lžička drceného nebo celého kmínu
- 1 lžička bylinek na dochucení
- mouka nebo škrob na zahuštění (nemusí být)
- konzerva sterilovaného hrášku (bez cukru)
Postup přípravy receptu
Rýží propláchneme studenou vodou, scedíme, přidáme 2 hrnky studené vody, osolíme, přidáme lžičku oleje. Vaříme 20 minut.
Na suché pánvi, nebo lehce vymaštěné řepkovým olejem, opražíme trochu polohrubé mouky s kmínem, podlijeme asi 2 dl vody, přidáme nakrájené žampiony, sůl a dusíme doměkka. Můžeme zahustit trochou mouky nebo škrobem a přidat sekané bylinky podle chuti (třeba petrželku).
K hotovým houbám přisypeme uvařenou rýži, scezený sterilovaný hrášek a promícháme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Žampionové (houbové) rizoto (Dělená strava podle LK - Kytičky+zelenina)
K receptu nejsou žádné komentáře.