Žampionové (houbové) rizoto (Dělená strava podle LK - Kytičky+zelenina)

Taevita Kuchařka: Taevita

Bezmasá jídla 0 názorů

Suroviny

250 g nakrájených žampionů nebo hub, klidně i víc
1 hrnek (250 ml) sypké rýže nebo zbytek vařené
1 lžíce řepkového oleje
sůl
1 lžička drceného nebo celého kmínu
1 lžička bylinek na dochucení
mouka nebo škrob na zahuštění (nemusí být)
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Rýží propláchneme studenou vodou, scedíme, přidáme 2 hrnky studené vody, osolíme, přidáme lžičku oleje. Vaříme 20 minut.

  2. Na suché pánvi, nebo lehce vymaštěné řepkovým olejem, opražíme trochu polohrubé mouky s kmínem, podlijeme asi 2 dl vody, přidáme nakrájené žampiony, sůl a dusíme doměkka. Můžeme zahustit trochou mouky nebo škrobem a přidat sekané bylinky podle chuti (třeba petrželku).

  3. K hotovým houbám přisypeme uvařenou rýži a promícháme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Žampionové (houbové) rizoto (Dělená strava podle LK - Kytičky+zelenina)

K receptu nejsou žádné komentáře.

TIP dne na email

Další inspirace

Přidat podobné recepty