Treska na barevné zelenině

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 20 minut 2 porce Ryby 0 názorů

Suroviny

4 filety tresky (320 g)
1 střední mrkev
bílá část malého pórku
hrst hrášku
2 růžičky květáku
2 stonky červeného mangoldu
barevný pepř
sůl
zeleninový vývar
1/2 citronu
přepuštěné máslo (nebo olej)
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Filety tresky můžeme použít i mražené, předem rozmrzlé a osušené. Čerstvé očistíme, opláchneme a osušíme. Porce ryby pokapeme citronovou šťávou, posypeme nadrceným barevným pepřem a necháme rozležet, než připravíme zeleninu.

  2. Očištěnou mrkev a pórek nakrájíme na kolečka, stonky mangoldu (není nutný) na špalíčky, květák rozebereme na maličké růžičky, hrášek propláchneme a necháme okapat.

  3. Mrkev a květák dáme do hluboké pánve nebo menšího kastrůlku, podlijeme zeleninovým vývarem asi 200 ml, přivedeme k varu a necháme dusit 10 minut na mírné teplotě. Přidáme hrášek a pórek a ještě 3-4 minuty podusíme. Zelenina by měla být na skus.

  4. Porce tresky osolíme a prudce opečeme z obou stran na 1 lžíci přepuštěného másla, vyndáme na talíře. Do pánve dáme ještě 1 lžíci másla, osmahneme zlehka špalíčky mangoldu a smícháme je s dušenou zeleninou, kterou obložíme rybu na talíři. Podáváme s vařeným bramborem, pokapaným rozpuštěným máslem.

Poznámka

Zeleninový vývar dělám z očištěných, opraných slupek, mladých lístků zeleniny, košťálů apod. Vše pokrájím na menší části, přidám, bobkový list, pár kuliček nového koření, celého pepře, někdy i stroužek česneku. Může se hodit na podlévání, na polévku nebo zredukovaný dám v zipsáčku do mrazáku.

Zeleninu jsem dala jakou jsem měla doma, může být jiná.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Treska na barevné zelenině

K receptu nejsou žádné komentáře.