Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 368 kJ / 2 000 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 123,84 g |
| Tuky | 127,60 g |
| Vláknina | 1,56 g |
| Cholesterol | 490 mg |
| Sodík | 40,86 g |
| Sůl | 101,84 g |
| Sacharidy | 88,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny na lososa smícháme. Připravíme krabičku velkou přibližně jako losos. Vysteleme ji větším kusem potravinové fólie. Naspod nasypeme solnou směs jen tak, aby pokryla dno.
Krok 2: Lososa omyjeme, případně pinzetou odstraníme kosti a dobře osušíme. Položíme do krabičky kůží dolů a zasypeme zbytkem směsi. Pevně zabalíme do fólie a zatížíme. Dáme do lednice na 24 hodin.
Krok 3: Druhý den lososa omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nakrájíme na velmi tenké plátky. Bagetu nakrájíme, pokapeme olejem, lehce osolíme a necháme zapéct v troubě dozlatova.
Krok 4: Z lučiny, majonézy, smetany, křenu a kopru zamícháme lehký krém. Vychladlé kousky potřeme krémem. Poklademe plátky lososa, přizdobíme nakrájenou zeleninou, kousky citronu a snítkou kopru.
Zveřejněno 24. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Crostini gravlax - lososové minichlebíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6P0O
Moje poznámka
Crostini gravlax - lososové minichlebíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6P0O
Nejnovější recepty
Palačinky s dušenými jablky
Přidáno před 1 hodinou
Brokolicové karbanátky
Přidáno před 4 hodinami
Bramborová kaše s mrkví
Přidáno před 5 hodinami
Krůtí prsa s kokosovým mlékem a špenátem
Přidáno před 16 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Přidáno před 22 hodinami
Králík na rajčatech a olivách
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Luxusní francouzský toustový chléb
boomgo před 49 minutami
České kynuté buchty
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 2 hodinami
Dýně hokaido v křupavých placičkách
Alamatej před 3 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
kaminky před 4 hodinami
Zapečené brambory s mletým masem - jednoduché a chutné
Alicek před 4 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
brtna před 5 hodinami
Cookies s čokoládou
SofieA před 5 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Sabina2006 před 5 hodinami
Zeleninový guláš s červenou čočkou
Danoouch před 7 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
nelinka62 před 7 hodinami
Suroviny:
losos,
sůl,
cukr,
citron,
pepř,
kopr,
lučina,
majonéza,
smetana zakysaná,
křen strouhaný,
kopr,
sůl,
šťáva citronová,
olej olivový
Komentáře (22)
Ještě mi půlka zbyla a nevím jak uchovat dál? Zamrazit?
A ještě dotaz, čím ho zatížíte? Sáček s vodou nebo ..??
Kdo nezná, doporučuji vyzkoušet.
Pokud by měl někdo pocit, že stejný výsledek docílí - byť sebelepším lososem uzeným studeným kouřem - tak ne...je to jiné...