Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninová polévka s čočkou a pikantní klobásou

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 993 kJ /
1 193 kcal
Bílkoviny70,14 g
Tuky36,59 g
Vláknina90,76 g
Cholesterol 131 mg
Sodík 2,80 g
Sůl6,30 g
Sacharidy101,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci rozehřejeme olej a máslo. Vložíme nakrájenou šalotku, rajský protlak, orestujeme a přidáme předem namočenou čočku. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Krok 2: Zeleninu nakrájíme na drobné kousky. Zelenou nať z cibulek necháme stranou. Když je čočka téměř měkká, přidáme k ní připravenou zeleninu, čubricu a společně dovaříme doměkka. Krátce před koncem vložíme klobásu nakrájenou na tenká kolečka. Dochutíme prolisovaným česnekem, solí, čerstvě mletým pepřem a jemně nakrájenou cibulkovou natí. Krok 3: Na talíři posypeme polévku petrželkou.

Zveřejněno 6. 1. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová polévka s čočkou a pikantní klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lq11

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová polévka s čočkou a pikantní klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lq11

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mrkev, celer, cibule šalotka, cibulka jarní, česnek, protlak rajčatový, čočka, klobása pikantní, olej, máslo, vývar zeleninový, sůl, pepř, čubrica, petržel

Přidat fotografie receptu