Staročeský jablečný závin
Voňavý staročeský jablečný závin s křehkým tenkým těstem je plněný jablky a voní po skořici. Strouhanka zabrání promočení těsta a závěrečné potření rozpuštěným máslem dodá neodolatelnou máslovou vůni.
Suroviny pro 3 kusy
3kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 411 kJ / 2 488 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,47 g |
| Tuky | 103,68 g |
| Vláknina | 25,00 g |
| Cholesterol | 521 mg |
| Sodík | 774 mg |
| Sůl | 1,46 g |
| Sacharidy | 314,81 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny na těsto smícháme a vypracujeme vláčné těsto.
Krok 2: Rozdělíme ho na tři díly a z nich vyválíme tenké pláty.
Krok 3: Jablka oloupeme, odstraníme jádřinec a nastrouháme nahrubo.
Krok 4: Vyválené pláty posypeme strouhankou, rozložíme strouhaná jablka, posypeme cukrem, ořechy, rozinkami, skořicí a hoblinkami másla.
Krok 5: Svineme a přemístíme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme rozpuštěným máslem.
Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C dozlatova asi 40-45 minut. Po vytáhnutí opět potřeme máslem a necháme vychladnout. Posypeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 10. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staročeský jablečný závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XNJv
Moje poznámka
Staročeský jablečný závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XNJv
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 16 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 17 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 19 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Priserka před 23 minutami
Domácí česnečka
Milan68 před 31 minutami
Vepřové výpečky II
DunkaStehlikova1975 před 40 minutami
Feferonová pasta - pálihub
pazderka83 před 58 minutami
Plovdivské maso
PaveL2002 před 1 hodinou
Vepřová panenka se švestkama
lumir.pecka před 2 hodinami
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 3 hodinami
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 3 hodinami
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 11 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 15 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
máslo,
ocet,
mléko,
jablko,
strouhanka,
rozinky,
skořice,
ořechy vlašské,
cukr,
hobliny,
máslo,
cukr moučkový
Komentáře (10)
Nesouhlasím!
No, vlastně souhlasím akorát s tou poslední větou
No, musíte si umět vybrat...
Původně jsem chtěl napsat, že jste vstávala levou nohou napřed...
Leč podle tohoto https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/vedci-spravne... jste asi vstávala napřed pravou, že