Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Wool Roll Bread

Hodnocení receptu je 5,0 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 053 kJ /
1 447 kcal
Bílkoviny46,88 g
Tuky24,71 g
Vláknina9,90 g
Cholesterol 295 mg
Sodík 148 mg
Sůl0,31 g
Sacharidy254,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vlažného mléka vsypte sušené droždí a promíchejte. Nechte min. 15 minut stát. Do mísy prosejte mouku, přidejte cukr, sůl, vejce a smetanu. Po oživení kvasnic je spolu s mlékem vlijte ke zbytku do mísy. Vypracujte hebké nelepivé těsto. Musíte mísit alespoň 10 minut.
Z těsta vytvarujte bochánek, vraťte ho do mísy, přikryjte utěrkou a nechte v teple alespoň hodinu kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Krok 2: Poté těsto vyklopte na pomoučenou pracovní plochu, prohněťte a rozdělte na 5 stejných částí. Opět z nich vytvořte bochánky a nechte ještě 15 minut kynout.
Připravte dortovou formu o velikosti cca 20 cm, vyložte dno pečicím papírem a boky vymažte máslem.
Z každého bochánku vyválejte oválnou placku a polovinu nařežte na tenké proužky. Použila jsem plastovou stěrku. Na plnou polovinu naneste náplň a srolujte směrem k proužkům. Každý díl vložte ke straně formy. Zakryjte a nechte další hodinu nakynout.
Po hodině pomažte nakynuté "smotky" mlékem, vložte do trouby rozpálené na 170 °C a pečte cca 20 minut dozlatova. Zkuste špejlí.

Zveřejněno 23. 3. 2021

Poznámka autorky 1974andrea

Fotopostup a ostatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.com/

Určitě bude výborná i slaná verze, třeba s pestem z medvědího česneku s parmezánem apod.

Zdroj: Několik zahraničních blogů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Wool Roll Bread

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GBRQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Wool Roll Bread

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GBRQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tohle je bomba !!! Vypadá to úžasně, nevím zda to dokážu, ale určitě se aspoň pokusím.

I když mám cukrovku a synek díky koviďákovi poněkud přibral, tak tohle teda musím vyzkoušet!<3

Eja57: Ale tohle bylo lehké pečení, to šlo samo! :-O Já se taky divím, že to dopadlo, tak dobře!

Veronika.Hrozna: teeeda Verčo...nadhera:yes:..muzes tady ještě někdy vykládat,že neumíš péct:-K

1974andrea: Jo měla, měla! ;-( On mizí a mizí ! ;-(Takže čas minulý! Určitě jsem nepekla naposled ! Moc chválím!:yes:

Veronika.Hrozna: Teda, máš ho pořádně naditej :-D To těsto je fakt výborné, taky mě nadchlo. Díky za realizaci a fotky :-K

Neskutečně dobrý střapatec, to těsto je úžasné.... ! Pekla jsem 28 minut na 170 ! Po 5 minutách od vychlazení zbylo jen 3/4 štřapatce, takže ono to nevydržííííí , musím upéct další mazanec!

Tak já dnes peču tento chlebík, plněný samou dobrotou , dvě rolky ořechy, dvě mák s povidly a jedna tvarohová. Těsto šlo jedna báseň. Ohřála jsem 33 % smetanu 100 ml a přihodila do ní, kousek vlahého másla 12 gramů a byla vysokoprocentní šlehačka;-). Těsto se točilo v robotu 15 minut a byla to koule na háku. Jemná, jako dětský zadeček. Přidala jsem, asi jen 1 KL smetany při hnětení. Přidala jsem jeden vanilkový cukr a citronovou kůru do těsta. Pak to kynulo, ale hodně pomalu 2 hodiny. Když nakynulo, udělala jsem 5 bochánků a bylo je potřeba nechat ještě nakynout / 25 minut/ jinak těsto pružilo . Po 25 minutách ,šlo už nádherně vyválet , zcela natenko , karta z nerezu, udělala třásně a šlo to nádherně naplnit a srolovat.
Nic se netrhalo, třásně drželi tvar ! Pohodový recept a teď kyne do finále ! Potřu mlíčkem a střapatý mazanec bude na světě. ;-)

Veronika.Hrozna: Veroniko budeš to mít moc dobré.:yes::yes::-K

Jaromira18: To je super, dám na tvou radu, a dám taky. Já totiž jen spekulovala, nevěděla jsem, že to mohu skombinovat. Letos to dám, jako " Střapatý mazanec" a fertig. To se bude polovička divit! Do dvou bochánkú zabalím tvaroh s citronem a vanilkou, druhý budou povidla s mákem a čtvrtý a pátý, dostane ořechovou, tu já mám nejradši. ;-) Narvu do formy a poručím, teď se hezky upeč a ne, abys nebyl vláčný! ;-)

1974andrea: Určitě to s náplní musí být lepší, příště jí tam dám. Máte to nádherný.:yes::yes::-K:-K

Jaromira18: Mně to podle toho videa jenom s brusinkami přišlo strašně suché

Veronika.Hrozna: Veroniko na videu podle kterého já to dělala, tak dala 50 g nasekaných brusinek. Já je neměla tak jsem dala švestky. S tou citronovou kůrou máš vynikající nápad. Příště až to budu dělat , tak jí tam na tvou radu dám.:-K:-K:-K

Jaromira18: Já přemýšlela, jestli nepřidám citronovou kůru a rozinky nasekané nadrobno do těsta, té náplně, je tam fakt jen trochu.

Suroviny:
mouka hladká, cukr krupice, mléko, droždí sušené, smetana, sůl, vejce, marmeláda

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu