Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 053 kJ / 1 447 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,88 g |
Tuky | 24,71 g |
Vláknina | 9,90 g |
Cholesterol | 295 mg |
Sodík | 148 mg |
Sůl | 0,31 g |
Sacharidy | 254,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do vlažného mléka vsypte sušené droždí a promíchejte. Nechte min. 15 minut stát. Do mísy prosejte mouku, přidejte cukr, sůl, vejce a smetanu. Po oživení kvasnic je spolu s mlékem vlijte ke zbytku do mísy. Vypracujte hebké nelepivé těsto. Musíte mísit alespoň 10 minut.
Z těsta vytvarujte bochánek, vraťte ho do mísy, přikryjte utěrkou a nechte v teple alespoň hodinu kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Krok 2: Poté těsto vyklopte na pomoučenou pracovní plochu, prohněťte a rozdělte na 5 stejných částí. Opět z nich vytvořte bochánky a nechte ještě 15 minut kynout.
Připravte dortovou formu o velikosti cca 20 cm, vyložte dno pečicím papírem a boky vymažte máslem.
Z každého bochánku vyválejte oválnou placku a polovinu nařežte na tenké proužky. Použila jsem plastovou stěrku. Na plnou polovinu naneste náplň a srolujte směrem k proužkům. Každý díl vložte ke straně formy. Zakryjte a nechte další hodinu nakynout.
Po hodině pomažte nakynuté "smotky" mlékem, vložte do trouby rozpálené na 170 °C a pečte cca 20 minut dozlatova. Zkuste špejlí.
Z těsta vytvarujte bochánek, vraťte ho do mísy, přikryjte utěrkou a nechte v teple alespoň hodinu kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Krok 2: Poté těsto vyklopte na pomoučenou pracovní plochu, prohněťte a rozdělte na 5 stejných částí. Opět z nich vytvořte bochánky a nechte ještě 15 minut kynout.
Připravte dortovou formu o velikosti cca 20 cm, vyložte dno pečicím papírem a boky vymažte máslem.
Z každého bochánku vyválejte oválnou placku a polovinu nařežte na tenké proužky. Použila jsem plastovou stěrku. Na plnou polovinu naneste náplň a srolujte směrem k proužkům. Každý díl vložte ke straně formy. Zakryjte a nechte další hodinu nakynout.
Po hodině pomažte nakynuté "smotky" mlékem, vložte do trouby rozpálené na 170 °C a pečte cca 20 minut dozlatova. Zkuste špejlí.
Zveřejněno 23. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Wool Roll Bread
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GBRQ
Moje poznámka
Wool Roll Bread
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GBRQ
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 1 hodinou
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 1 hodinou
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 2 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno před 22 hodinami
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 4 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 4 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 5 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 7 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 7 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 7 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 8 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 9 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 9 hodinami
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 11 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
mléko,
droždí sušené,
smetana,
sůl,
vejce,
marmeláda
Komentáře (21)
Nic se netrhalo, třásně drželi tvar ! Pohodový recept a teď kyne do finále ! Potřu mlíčkem a střapatý mazanec bude na světě.