Suroviny
Porce: 2-.3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 500 kJ / 358 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,48 g |
| Tuky | 23,00 g |
| Vláknina | 5,72 g |
| Cholesterol | 38 mg |
| Sodík | 1,91 g |
| Sůl | 3,79 g |
| Sacharidy | 28,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve uděláme salát. Zelí i mrkev nakrájíme na tenké nudličky a zalijeme vřelou vodou. Po 5 minutách slijeme, propláchneme na sítu studenou vodou a vyždímáme (lépe pak vsákne zálivku). Dáme do misky, zalijeme připravenou zálivkou a dobře promícháme. Necháme 20-30 minut nasáknout a podáváme přímo na talíři vedle připraveného pokrmu. Hodí se téměř ke všemu. V lednici vydrží v uzavřené nádobě týden (možná déle, ale vždy se snědl).
Krok 2: Kuřecí maso nakrájíme na velikost soust, cibulky jen bílou část na špalíčky. Maso obalíme ve škrobu a necháme 30 minut odležet. Papriku očistíme a spolu s bambusem nakrájíme na nudličky nebo čtverečky.
V hluboké pánvi nebo woku rozehřejeme olej a maso opečeme dozlatova. Krok 3: Přidáme papriku a bambus, necháme 2 minuty podusit a zalijeme ústřicovou omáčkou. Pokud by se přichytávalo ke dnu, podlijeme 1 lžící vody a promícháme, vody opravdu dáme 1 lžíci (po chvilce můžeme 1 další) , nechceme maso dusit, jen odstranit přípek. Snížíme teplotu a přidáme jarní cibulky. Krok 4: Dochutíme dle potřeby jen lžičkou rybí omáčky nebo solí, nedáváme žádné jiné koření, ústřivová omáčka stačí na ochucení. Neměla by být ani žádná šťáva. Podáváme s rýží nebo nudlemi a zelným salátem na talíři (kdo chce, může v misce).
V hluboké pánvi nebo woku rozehřejeme olej a maso opečeme dozlatova. Krok 3: Přidáme papriku a bambus, necháme 2 minuty podusit a zalijeme ústřicovou omáčkou. Pokud by se přichytávalo ke dnu, podlijeme 1 lžící vody a promícháme, vody opravdu dáme 1 lžíci (po chvilce můžeme 1 další) , nechceme maso dusit, jen odstranit přípek. Snížíme teplotu a přidáme jarní cibulky. Krok 4: Dochutíme dle potřeby jen lžičkou rybí omáčky nebo solí, nedáváme žádné jiné koření, ústřivová omáčka stačí na ochucení. Neměla by být ani žádná šťáva. Podáváme s rýží nebo nudlemi a zelným salátem na talíři (kdo chce, může v misce).
Zveřejněno 18. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí kousky na ústřicové omáčce se salátem jako z bistra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/41Wk
Moje poznámka
Kuřecí kousky na ústřicové omáčce se salátem jako z bistra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/41Wk
Nejnovější recepty
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 8 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 8 hodinami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 9 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 9 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 11 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zdravý makový koláč
Janicee před 3 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 5 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 5 hodinami
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 6 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 7 hodinami
Tvarohová štola
[email protected] před 7 hodinami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 8 hodinami
Koňakové košíčky
kvetka před 9 hodinami
Hovězí polévka
Kajkajak před 9 hodinami
Nejlepší marokánky
Lada008 před 10 hodinami
Suroviny:
kuřecí stehenní řízky,
škrob kukuřičný,
olej,
paprika čerstvá červená,
bambusové výhonky,
ústřicová omáčka,
cibulka jarní,
chilli paprika čerstvá,
sůl,
zelí bílé,
mrkev,
ocet rýžový,
cukr,
sůl
Komentáře (1)