Suroviny
Porce: 12 ks z každé
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 505 kJ / 3 706 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 132,98 g |
Tuky | 141,28 g |
Vláknina | 9,30 g |
Cholesterol | 3,16 g |
Sodík | 1,33 g |
Sůl | 2,98 g |
Sacharidy | 460,53 g |
Postup přípravy
(půjde lépe sloupnout). Rozpustíme máslo a necháme zchladnout. Krok 2: Vejce rozdělíme na bílky a žloutky, bílky dáme do šlehací mísy, přidáme špetku, soli, cukr a ušleháme do husté pěny (7-10 min). Pak za stálého šlehání přidáváme postupně žloutky. Smícháme mouku se solamylem, prosejeme do vzniklé pěny, přidáme nastrouhanou kůru, máslo a zlehka ručně metličkou promícháme. Krok 3: Těsto vlijeme na připravený plech, stěrkou uhladíme, dáme do trouby a po 2-3 minutách (až těsto vyskočí), stáhneme teplotu na 160 ° C a dopečeme dorůžova, cca10 minut (podle trouby, hlídáme).
Upečený plát sundáme i s papírem stranou a necháme vychladnout - NEROLUJEME, můžeme zlehka potřít rybízovou marmeládou. Krok 4: Do hlubší uzavíratelné misky dáme všechny ingredience na krém a protřepeme. Krém rozetřeme po celé ploše až 2 cm od konce, rolujeme od protilehlé strany, při rolování stahujeme papír a současně trochu utahujeme roládu. Dáme vychladit, pocukrujeme nebo dozdobíme dle fantazie. Krájíme ostrým nožem, který po každém řezu otřeme nebo opláchneme teplou vodou. Krok 5: Tmavou roládu uděláme stejným způsobem, jen k mouce a solamylu přidáme kakao s práškem. Stejně postupujeme i při přípravě krému, vše dáme do uzavíratelné misky a protřepeme. Mléka přidáme dle potřeby, aby šel krém lehce rozetřít. Potřeme plát, srolujeme, vychlazenou a ozdobenou roládu nakrájíme,
Zveřejněno 2. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduché rolády a jednoduché krémy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vPDn
Moje poznámka
Jednoduché rolády a jednoduché krémy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vPDn
Nejnovější recepty
Cuketová smetanová polévka s chlebovými krutonky
Přidáno před 2 hodinami
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 6 hodinami
Úžasná medová žebírka
Přidáno před 14 hodinami
Bramborová kaše zapečená s hermelínem
Přidáno před 14 hodinami
Křehký štrúdl
Přidáno před 14 hodinami
Aspik s vajíčkem
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec nadivoko se sušenými houbami
Jan Nemec před 54 minutami
Kuřecí nudličky s kukuřicí a rajčaty
Walderama08 před 1 hodinou
Krůtí prsa v jogurtu
Kdyzjehlad před 1 hodinou
Dvacetiminutový švestkový koláč
Fitulka před 3 hodinami
Fazolkový salát
Vlasta159 před 8 hodinami
Rajčatové chutney
BlaV. před 16 hodinami
Švestkový kompot
Backurka před 16 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Mondulka1981 před 18 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DavidVolvo před 19 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Majkaa před 20 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
kůra citronová,
sůl,
mouka hladká,
solamyl,
máslo,
smetana ke šlehání,
créme olé,
marmeláda rybízová,
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
solamyl,
kakao,
kypřící prášek,
sůl,
máslo,
créme olé,
čokoláda,
mléko,
rum,
olej
Komentáře (6)