Suroviny
Porce: 12 ks z každé
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 505 kJ / 3 706 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 132,98 g |
| Tuky | 141,28 g |
| Vláknina | 9,30 g |
| Cholesterol | 3,16 g |
| Sodík | 1,33 g |
| Sůl | 2,98 g |
| Sacharidy | 460,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 180°C , plech vyložíme papírem na pečení, na který lehce rozetřeme pár kapek oleje
(půjde lépe sloupnout). Rozpustíme máslo a necháme zchladnout. Krok 2: Vejce rozdělíme na bílky a žloutky, bílky dáme do šlehací mísy, přidáme špetku, soli, cukr a ušleháme do husté pěny (7-10 min). Pak za stálého šlehání přidáváme postupně žloutky. Smícháme mouku se solamylem, prosejeme do vzniklé pěny, přidáme nastrouhanou kůru, máslo a zlehka ručně metličkou promícháme. Krok 3: Těsto vlijeme na připravený plech, stěrkou uhladíme, dáme do trouby a po 2-3 minutách (až těsto vyskočí), stáhneme teplotu na 160 ° C a dopečeme dorůžova, cca10 minut (podle trouby, hlídáme).
Upečený plát sundáme i s papírem stranou a necháme vychladnout - NEROLUJEME, můžeme zlehka potřít rybízovou marmeládou. Krok 4: Do hlubší uzavíratelné misky dáme všechny ingredience na krém a protřepeme. Krém rozetřeme po celé ploše až 2 cm od konce, rolujeme od protilehlé strany, při rolování stahujeme papír a současně trochu utahujeme roládu. Dáme vychladit, pocukrujeme nebo dozdobíme dle fantazie. Krájíme ostrým nožem, který po každém řezu otřeme nebo opláchneme teplou vodou. Krok 5: Tmavou roládu uděláme stejným způsobem, jen k mouce a solamylu přidáme kakao s práškem. Stejně postupujeme i při přípravě krému, vše dáme do uzavíratelné misky a protřepeme. Mléka přidáme dle potřeby, aby šel krém lehce rozetřít. Potřeme plát, srolujeme, vychlazenou a ozdobenou roládu nakrájíme,
(půjde lépe sloupnout). Rozpustíme máslo a necháme zchladnout. Krok 2: Vejce rozdělíme na bílky a žloutky, bílky dáme do šlehací mísy, přidáme špetku, soli, cukr a ušleháme do husté pěny (7-10 min). Pak za stálého šlehání přidáváme postupně žloutky. Smícháme mouku se solamylem, prosejeme do vzniklé pěny, přidáme nastrouhanou kůru, máslo a zlehka ručně metličkou promícháme. Krok 3: Těsto vlijeme na připravený plech, stěrkou uhladíme, dáme do trouby a po 2-3 minutách (až těsto vyskočí), stáhneme teplotu na 160 ° C a dopečeme dorůžova, cca10 minut (podle trouby, hlídáme).
Upečený plát sundáme i s papírem stranou a necháme vychladnout - NEROLUJEME, můžeme zlehka potřít rybízovou marmeládou. Krok 4: Do hlubší uzavíratelné misky dáme všechny ingredience na krém a protřepeme. Krém rozetřeme po celé ploše až 2 cm od konce, rolujeme od protilehlé strany, při rolování stahujeme papír a současně trochu utahujeme roládu. Dáme vychladit, pocukrujeme nebo dozdobíme dle fantazie. Krájíme ostrým nožem, který po každém řezu otřeme nebo opláchneme teplou vodou. Krok 5: Tmavou roládu uděláme stejným způsobem, jen k mouce a solamylu přidáme kakao s práškem. Stejně postupujeme i při přípravě krému, vše dáme do uzavíratelné misky a protřepeme. Mléka přidáme dle potřeby, aby šel krém lehce rozetřít. Potřeme plát, srolujeme, vychlazenou a ozdobenou roládu nakrájíme,
Zveřejněno 2. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduché rolády a jednoduché krémy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vPDn
Moje poznámka
Jednoduché rolády a jednoduché krémy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vPDn
Nejnovější recepty
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 17 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 17 hodinami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 18 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 18 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 20 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Andruse před 4 hodinami
Vepřová krkovice s bramborem v PH
Pavlina06 před 5 hodinami
Zdravý makový koláč
Janicee před 13 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 14 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 14 hodinami
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 15 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 16 hodinami
Tvarohová štola
[email protected] před 16 hodinami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 17 hodinami
Koňakové košíčky
kvetka před 18 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
kůra citronová,
sůl,
mouka hladká,
solamyl,
máslo,
smetana ke šlehání,
créme olé,
marmeláda rybízová,
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
solamyl,
kakao,
kypřící prášek,
sůl,
máslo,
créme olé,
čokoláda,
mléko,
rum,
olej
Komentáře (6)