Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 960 kJ / 1 902 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,00 g |
| Tuky | 92,05 g |
| Vláknina | 38,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 264 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 223,49 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapustu (zelí) nakrájame na rezance a premiešame so soľou a cukrom. Necháme asi 30 min odstáť, občas premiešame.
Krok 2: Slivky nakrájame na rezance, pridáme škoricu, jablkový ocot a 2-3 lyžice vody a privedieme k varu. Ihneď odstavíme. Primiešame med, necháme ho dobre roztopiť a počkáme, kým slivky vychladnú. Potom k nim pridáme lístočky saturejky, korenie a olej.
Krok 3: Slivky vmiešame do kapusty, podľa chuti dosolíme a necháme cca 2-3 hod v chladničke odstáť.
Krok 4: Na tanieri posypeme šalát sekanými lieskovcami.
Podávame ako ľahkú večeru s celozrnným pečivom či chlebom.
Podávame ako ľahkú večeru s celozrnným pečivom či chlebom.
Zveřejněno 25. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Salát z červeného zelí se sušenými švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kY25
Moje poznámka
Salát z červeného zelí se sušenými švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kY25
Nejnovější recepty
Medové dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Bábovka à la marcipánová štóla
Přidáno před 8 hodinami
Nadýchané domácí langoše s jogurtem
Přidáno před 14 hodinami
Listové košíčky se sýrem brie, brusinkami a ořechy
Přidáno před 14 hodinami
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno 7. 12. 2025 21:58:20
Skořicová kolečka
Přidáno 7. 12. 2025 21:41:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mandlové rohlíčky podle Sandtnerky
Milfu před 2 hodinami
Telecí líčka v ovocné marinádě
david.pacanda před 2 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
Gygy2 před 3 hodinami
Mleté maso na způsob kebabu
l.sejkora před 4 hodinami
Makové koláčky s povidly - cukroví
Evellinka před 4 hodinami
Výborné šlehačkové cukroví
Moni1703 před 5 hodinami
Sekaná "svíčková"
iveta.kroul před 6 hodinami
Vepřová játra v pikantní šťávě z papiňáku
Sahula před 7 hodinami
Bílá krémová česnečka
Sahula před 7 hodinami
Suroviny:
zelí červené,
švestky sušené,
cukr,
skořice,
ocet jablečný,
olej olivový,
pepř,
saturejka,
med,
ořechy lískové,
sůl
Komentáře (2)