Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený čaj

Dlouhé a chladné zimní večery se nezadržitelně blíží. Připravme se na ně a zásobme se lahodným a voňavým pečeným čajem. Dělávaly ho už naše babičky a nyní se s ním můžeme potěšit i my. Připravíme z něj voňavý nápoj, na kterém si skvěle pochutnáme, stejně tak i ten, koho jím obdarujeme.

Hodnocení receptu je 5,0 (93×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

5. 8. 2009 11:26

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie18 926 kJ / 4 524 kcal
Bílkoviny21,00 g
Tuky8,04 g
Vláknina85,48 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 88 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy926,56 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nesmírně lahodný a voňavý čaj rodina i přátelé ocení hlavně v chladných dnech a nejvíce o Vánocích, když nám příjemně provoní domov.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Klara Klara

17. 9. 2012 11:23

Ivuli, spravila som dve dávky,niečo som rozdala a žnem samú chválu. Zato dávam komentár, lebo tá chvála patrí Tebe.:-p:-p:-p:-K:-K:-K

lada

8. 9. 2012 12:36

Dnes jsem čaj dělala a je výborný!!!! Dala jsem tam švestky,borůvky,aronii(černá jeřebina),jablka,hrušky,citron a pár jahod co jsem měla zmražené. Koření to krásně provoní. Super recept a jednoduchý.Určitě budu dělat další dávku.:-D :yes: :yes:

Znojemská

3. 9. 2012 21:01

Při tepelném zpracování potravin v nich dochází k úbytku vitamínu C. Vařením se ničí až 60% vitamínu C, sušením až 50%, šetrnější je dušení v páře. Velké ztráty způsobuje tepelná konzervace a blanšírování. Nejšetrnější k vitamínu C je mražení.
Kolik vitamínu C asi zůstane v ovoci po kremaci v troubě při 200 °C ? Bez přidání cukru a koření ( či alkoholu) je čaj kromě toho, že v něm není po vitamínu C ani stopy nechutný. Takže se pije oslazená navoněná převařená voda, v níž plave cosi, co bylo dříve ovocem.:no:

Iness Iness

31. 8. 2012 20:26

Jana:Použijte je ovoce mražené nebo čerstvé. Ovoce zavařené nebo dokonce marmeláda nedocílí očekávaného výsledku;-).

Jana

31. 8. 2012 20:17

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Je možné použít mražené ovoce, kompotované ovoce (z konzervy) příp. marmeládu? Pokud ano, kdy je vhodné ji tam přidat? Není pak potřeba to podlét? Děkuji

Hanka

30. 8. 2012 18:39

dr. Malá:už jsem zjistila,čím to je.Dala jsem to do velkého hrnce a určitč se to nedostatečně propeklo.Je sice fakt,že jsem to tam měla 2hodiny,ale jak říkám neodradilo mně to a příští rok zase.Hanka

dr. Malá

29. 8. 2012 12:29

Ovoce plesniví z několika příčin:
1) špatně tepelně upravené, 30 minut při 180 stupních je zoufale málo, musíte to péct dokud se šťáva dostatečně neprovaří...
2) do směsi ovoce jste dali plesnivé plody, neumyté, atd...
3) špatně umyté sklenice, víčka nepovařená..., nebo olizujete lžičku či prsty při plnění a ty pak přijdou do styku se zavařeninou

Hanka

23. 8. 2012 15:24

Iness:Ahoj holky,moc díky za vaše názory,příští rok to tak zkusím a uvidím.Je to obrovská mňaminka a ať si každý říká co chce.:yes:

Iness Iness

20. 8. 2012 23:32

Hanka: Ivulinka odpověděla za mě;-). Já s ní naprosto souhlasím:-).

ivulinka ivulinka

20. 8. 2012 21:02

Hanka:ahoj Hani:-),
myslím si, že ti to zplesnivělo tím, že jsi to krátce pekla a asi to neprošlo dostatečnou tepelnou úpravou, ono by se to dalo vysvětlit i tím hrncem, prohřátí v hrnci trvá delší dobu než na plechu, já jsem pečený čaj už také několikrát dělala, dokonce tento samý a nikdy se mi to nestalo, zkus to péct déle;-)

Hanka

20. 8. 2012 20:23

Pořád přemýšlím,čím to je,že mi to zplesnivělo.Teď mě ještě napadlo,já jsem to ovoce dala do hrnce,ne do pekáče,myslíte,že by to mohlo být tím?

spagetka spagetka

16. 8. 2012 18:10

novyko: A hádej proč je tu víc jak 27 tisíc receptů, přijdeš na to? No prostě si můžeš vybrat, co ti bude chutnat ;-);-);-);-) a dnes máš Pečený čaj v Prostřeno :-D:-D:-D

novyko

16. 8. 2012 17:52

Pečený čaj mi nabídli sousedi a měl jsem problém se na něj jen podívat a natož ho dát do úst. Prostě humus ať si kdo chce co chce říká.

Hanka

8. 8. 2012 20:34

Dala jsem 1kg červeného rybízu a 1kg mix-švestky,třešně,ostružiny,jablko,hrušku,pomeranč,limetku.Ano hned po upečení plním,sklenice otáčím dnem vzhůru.Víčko drží a z této dávky je jen jedna sklenice,kde se plíseň není.Příští rok zkusím dát do každé skleničky lžičku alkoholu,buď slivovici,nebo rum a uvidím.H.

Iness Iness

7. 8. 2012 10:55

Hanka:
Hani tak to mě moc mrzí...Záleží asi jaké použiješ ovoce. Je lepší zkombinovat kyselejší se sladkým a vodnaté s dužnatým. Plníš sklenice hned po dopečení? Čaj musí mít vysokou teplotu. Nebo tedy budeš muset ještě sklenice sterilovat;-). Ale když píšeš, že víčka ti drží, tak to bude pravděpodobně použitým ovocem.

1 5 6 7 8 9 14

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pečený čaj pečený čaj recept recept na pečený čaj pečený čaj top recepty pečený čaj v troubě pečeny čaj vyroba jak udělat pečený čaj recept pečený čaj pečený čaj z jablek jak se dělá pečený čaj pečený čaj se švestkami pečený čaj nejlepší recept pečený čaj z červeného rybízu peceny caj navod výroba pečeného čaje jak vyrobit pečený čaj pečící čaj peceny caj recepty recepty pečený čaj recepty na pečený čaj

Suroviny: rybíz, ovoce, cukr, skořice, badyán, koření hřebíček, citron, rum

TopRecepty.cz

Pečený čaj

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nrN7