Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vídeňský telecí řízek a vídeňský bramborový salát

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 510 kJ /
361 kcal
Bílkoviny9,53 g
Tuky7,10 g
Vláknina11,34 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 208 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy60,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa zbavíme blan a rozkrojíme tak, abychom je rozevřeli, pokud se to nepodaří, nevadí, uděláme dva menší řízky z jedné porce. Krok 2: Maso položíme na folii a folií ho přikryjeme. Obrácenou paličkou (nikdy neklepeme vroubkovanou stranou), naklepeme maso na tenko. Obráceným nožem, ne ostrou stranou, několikrát do masa jemně sekneme. Krok 3: Osolíme, opepříme a obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích (nedáváme do nich vodu ani mléko, jak jsem to již několikrát viděla), pak ve strouhance. Smažíme na přepuštěném másle a řízky máslem přeléváme. Krok 4: Brambory uvaříme ve slupce, vlahé oloupeme a nakrájíme na plátky. Osolíme, opepříme, zalijeme horkým vývarem, přidáme nakrájenou červenou cibuli a lžíci hořčice. Promícháme a servírujeme zvlášť na talíři, posypané nasekanou pažitkou, s marinovaným polníčkem. Krok 5: Polníček opláchneme. V misce smícháme šťávu z citronu, cukr a lžíci olivového oleje, sůl a pepř. Vlijeme do polníčku, promícháme a necháme chvíli odležet.

Zveřejněno 26. 2. 2022

Poznámka autorky RubyRom

Takto servírují tento pokrm ve vídeňských restauracích.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vídeňský telecí řízek a vídeňský bramborový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XmWA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vídeňský telecí řízek a vídeňský bramborový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XmWA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Romano, když jsem narazil na tento Tvůj recept, hned jsem si vzpomněl jak jsem si kdysi dal Vídeňský řízek s bramborovým salátem v dnes už neexistující pražské restauraci "Kočár z Vídně". Bylo to úžasné jídlo a jak je vidět z fotky také to s tím salátem (mimochodem výborným) moc nepřeháněli a je tam i tem polníček.😋😀

Ahoj Romi, z postupu na šalát ti vypadol ocot.

magdalenka: a ze surovin cukr, který je v postupu🙂

Suroviny:
kýta telecí, sůl, pepř, mouka hladká, vejce, strouhanka, ghee, brambory, sůl, pepř, vývar hovězí, ocet, hořčice plnotučná, cibule červená, pažitka, polníček, citron, olej olivový

Přidat fotografie receptu