Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 510 kJ / 361 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 9,53 g | 
| Tuky | 7,10 g | 
| Vláknina | 11,34 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 208 mg | 
| Sůl | 0,45 g | 
| Sacharidy | 60,24 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Plátky masa zbavíme blan a rozkrojíme tak, abychom je rozevřeli, pokud se to nepodaří, nevadí, uděláme dva menší řízky z jedné porce.
	Krok 2: Maso položíme na folii a folií ho přikryjeme. Obrácenou paličkou (nikdy neklepeme vroubkovanou stranou), naklepeme maso na tenko. Obráceným nožem, ne ostrou stranou, několikrát do masa jemně sekneme.
	Krok 3: Osolíme, opepříme a obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích (nedáváme do nich vodu ani mléko, jak jsem to již několikrát viděla), pak ve strouhance. Smažíme na přepuštěném másle a řízky máslem přeléváme.
	Krok 4: Brambory uvaříme ve slupce, vlahé oloupeme a nakrájíme na plátky. Osolíme, opepříme, zalijeme horkým vývarem, přidáme nakrájenou červenou cibuli a lžíci hořčice. Promícháme a servírujeme zvlášť na talíři, posypané nasekanou pažitkou, s marinovaným polníčkem.
	Krok 5: Polníček opláchneme. V misce smícháme šťávu z citronu, cukr a lžíci olivového oleje, sůl a pepř. Vlijeme do polníčku, promícháme a necháme chvíli odležet.
Zveřejněno 26. 2. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Vídeňský telecí řízek a vídeňský bramborový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XmWA
Moje poznámka
					
				
Vídeňský telecí řízek a vídeňský bramborový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XmWA
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 9 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 5 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 7 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 8 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 8 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 9 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 10 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 11 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 11 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 11 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 12 hodinami
						Suroviny:
						
							kýta telecí, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							vejce, 
						
						
							strouhanka, 
						
						
							ghee, 
						
						
							brambory, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							vývar hovězí, 
						
						
							ocet, 
						
						
							hořčice plnotučná, 
						
						
							cibule červená, 
						
						
							pažitka, 
						
						
							polníček, 
						
						
							citron, 
						
						
							olej olivový
						
					
	
			
	
Komentáře (5)