Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 167 kJ / 757 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,04 g |
| Tuky | 76,84 g |
| Vláknina | 4,76 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 585 mg |
| Sůl | 1,35 g |
| Sacharidy | 9,93 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misky dáme hořčici a za stálého šlehání (stačí vidličkou) přiléváme tenkým pramínkem olej.
Krok 2: Okurku nakrájíme na jemno. Sardelky utřeme.
Krok 3: Do připraveného základu přidáme okurku, utřené sardelky nebo sardelovou pastu a kapary.
Krok 4: Dochutíme citronovou šťávou a jemně strouhanou kůrou, nejlépe z bio citronu.
Krok 5: Rukolu opatrně promícháme s připraveným dressingem.
Zveřejněno 15. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní rukolový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9RR8
Moje poznámka
Pikantní rukolový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9RR8
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 17 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 6 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 6 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 7 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 7 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 9 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 11 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 12 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 13 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 13 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 13 hodinami
Suroviny:
rukola,
hořčice,
olej olivový,
okurky sterilované,
kapary,
kůra citronová,
šťáva citronová
Komentáře (2)