Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jelení medailonky s povidlovou omáčkou a domácí opečené gnocchi (z Prostřeno)

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Muflonek Muflonek

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 20 min

80 min (60 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 168 kJ /
2 430 kcal
Bílkoviny71,89 g
Tuky16,04 g
Vláknina67,79 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 725 mg
Sůl1,39 g
Sacharidy436,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme domácí gnocchi. Uvaříme brambory ve slupce. Oloupeme a propasírujeme do mouky, osolíme, přidáme rozšlehané vejce a zlehka prohněteme těsto. Krok 2: Z částí těsta vyválíme na desce prameny asi 2 cm silné, které nařežeme na kousky. Krok 3: Připravíme povidlovou omáčku. Na rozpálenou pánev vložíme kořenovou zeleninu a zarestujeme, přidáme cibuli a restujeme dotmava. Přilijeme víno a necháme odvařit. Přidáme povidla a skořici, zarestujeme a zalijeme vývarem. Provaříme, rozmixujeme a přecedíme přes síto. Krok 4: Gnocchi uvaříme v dostatečně velkém hrnci s vodou a když vyplavou napovrch, jsou hotové. Krok 5: Jelení hřbet nakrájíme na silnější plátky. Maso orestujeme 2 minuty z každé strany a necháme odpočinout. Osolíme, opepříme. Krok 6: Po vychladnutí noky opražíme na másle.

Zveřejněno 17. 5. 2022

Poznámka autorky Muflonek

Prostřeno

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jelení medailonky s povidlovou omáčkou a domácí opečené gnocchi (z Prostřeno)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ryyB

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jelení medailonky s povidlovou omáčkou a domácí opečené gnocchi (z Prostřeno)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ryyB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
povidla švestková, vývar hovězí, cibule červená, mrkev, petržel, celer, víno červené, skořice celá, brambory, vejce, mouka polohrubá, sůl

Přidat fotografie receptu