Utopenci
Buclaté špekáčky naložené v pikantním nálevu jsou oblíbenou pochoutkou zejména v hospodě, a ne nadarmo. Už naši pradědové znali jejich léčebnou sílu po kocovině. Doporučujeme připravit opravdu velkou sklenici.
Suroviny
Porce: pětilitrová láhev
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 370 kJ / 6 064 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 304,50 g |
Tuky | 415,20 g |
Vláknina | 115,00 g |
Cholesterol | 1,00 g |
Sodík | 64,56 g |
Sůl | 160,00 g |
Sacharidy | 249,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nálev: Dáme vařit vodu s octem, ve varu přidáme sůl, cukr,olej, bobkový list a chilli a povaříme 2 minuty.
Krok 2: Necháme vychladnout. Špekáčky oloupeme, nakrájíme. Cibuli nakrájíme na kolečka. Do sklenice prokládáme vrstvu špekáčků s vrstvami cibule, až je lahev plná.
Krok 3: Studený nálev nalijeme do sklenice a uzavřeme.
Zveřejněno 10. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Utopenci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mQN9
Moje poznámka
Utopenci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mQN9
Nejnovější recepty
Mandlové müsli tyčinky
Přidáno před 27 minutami
Švestková nutella s karobem a melasou
Přidáno před 4 hodinami
Borůvkový džem
Přidáno před 7 hodinami
Slaná roláda s mletým a cuketou
Přidáno před 8 hodinami
Borůvkové palačinky s krémem
Přidáno před 8 hodinami
Maková náplň podle cukráře Maršálka
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Omáčka na špagety s cuketou
Majkaa před 14 minutami
Salát Coleslaw
Kristina1 před 1 hodinou
Zeleninová polévka s cizrnou
Pepajz před 1 hodinou
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
Pepajz před 1 hodinou
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
kohpet před 1 hodinou
Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou
Jitka29 před 1 hodinou
Vepřová krkovice na zelenině
Luciik. před 1 hodinou
Uncle Bens omáčka
Sbotka před 2 hodinami
Koprová omáčka
rimul@email.cz před 2 hodinami
Hrnková bábovka
káťa před 2 hodinami
Tématické fráze:
utopenci,
utopenci recept,
recept na utopence,
utopence,
recept utopenci,
top recepty utopenci,
utopenec recept,
utopenci recepty,
recepty utopenci,
recepty utopenci,
ütopence recept,
recepty na utopence,
utopenec,
utopenci top recepty,
recepty utopence,
recept utopenec,
utopeci,
jak na utopence,
jak udelat utopence,
utpenci
Suroviny:
špekáček,
cibule,
ocet,
voda,
sůl,
pepř mletý,
cukr,
olej,
bobkový list,
chilli
Komentáře (21)
Jestli jsi to dělala přesně podle receptu, tak by měl být v pohodě, barvu bych moc nerešila. Může být tmavší od chilli.