Brynzová roláda
Připravte slanou obměnu oblíbené rolády. Náplň z brynzy, mangoldu, vyškvařené slaniny, ochucená česnekem, si vás doslova podmaní svojí skvělou chutí. Vašim strávníkům se budou dělat boule za ušima.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 384 kJ / 1 765 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,70 g |
| Tuky | 139,02 g |
| Vláknina | 15,74 g |
| Cholesterol | 672 mg |
| Sodík | 3,32 g |
| Sůl | 7,44 g |
| Sacharidy | 43,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Slaninu nakrájame na malé kocôčky a vyškvaríme.
Krok 2: Pridáme narezané cibuľky, na plátky narezaný cesnak a krátko orestujeme.
Krok 3: Vložíme narezaný mangold, lístky estragonu, osolíme, okoreníme a restujeme asi 3 minúty. Necháme trocha prechladnúť a vmiešame 1 vajce, tvaroh a bryndzu.
Krok 4: Lístkové cesto vyvaľkáme a natrieme naň bryndzovú náplň.
Krok 5: Stočíme do rolády a preložíme na plech.
Krok 6: Povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom.
Krok 7: Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C, po 5 minútach stiahneme na 180 °C a dopečieme.
Krok 8: Podáveme teplé so zeleninou, ale roláda je chutná aj studená.
Zveřejněno 13. 6. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brynzová roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYwQy
Moje poznámka
Brynzová roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYwQy
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 6 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 6 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 6 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 6 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 7 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 8 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 8 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 9 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 10 hodinami
Suroviny:
těsto listové,
slanina uzená,
cibulka jarní,
česnek,
mangold,
brynza,
tvaroh jemný,
vejce,
estragon,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (9)