Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí vegan ledňáky bez lepku, mléka, vajec a sóji

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min Plus zmrazení

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava, Plus zmrazení)

29. 6. 2022 13:58

Suroviny pro 12 porcí

12 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 358 kJ / 1 998 kcal
Bílkoviny39,10 g
Tuky153,50 g
Vláknina21,20 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 142 mg
Sůl0,33 g
Sacharidy104,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Hořkou čokoládu kupujeme tu nejobyčejnější / nejlevnější. Ano, je v ní hodně cukru, ale to je v tomto případě žádoucí, protože není třeba doslazovat. Lze použít i kvalitnější a dražší čokoládu, ale pak je třeba navíc ještě dosladit a vyjde to o mnoho dráž.

Z mandlových výrobků se nám nejvíce osvědčily mandle krájené na malé hranolky.

A pokud máte ke všemu ještě alergii i na mandle, tak lze vyrobit i bez mandlí. :-)

Inspirace pochází z receptu na horkou čokoládu, kdy se rozpustila čokoláda v rýžové smetaně. Napadlo mě to zamrazit, trochu naředit kokosovým mlékem, které taky přidá chuť, a přidat mandle na oříškové dochucení.

Recept na domácí rýžovou smetanu : www.toprecepty.cz/recept/68935-domaci-ryzova-smetana/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: čokoláda bez mléka, mléko kokosové, smetana, mandle loupané

TopRecepty.cz

Domácí vegan ledňáky bez lepku, mléka, vajec a sóji

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkq1B