Rychlé cuketové "langoše"
Máte rádi langoše a chcete zároveň rodině do jídla propašovat sezónní zeleninu? Tento recept je správná cesta! Cuketa se umí schovat do těsta a zároveň zachovat kýženou chuť připravovaného pokrmu. Výsledek vás příjemně překvapí!
Suroviny pro 4 porce
hrnek = 250 ml
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 216 kJ / 1 964 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 68,16 g | 
| Tuky | 16,64 g | 
| Vláknina | 19,00 g | 
| Cholesterol | 278 mg | 
| Sodík | 3,46 g | 
| Sůl | 0,34 g | 
| Sacharidy | 376,83 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Cuketu oloupeme, odstraníme střed se semeny a nastrouháme najemno.
	Krok 2: Osolíme, necháme hmotu asi 10 minut vypotit a poté pořádně vymačkáme vodu.
	Krok 3: Do mísy nasypeme oba druhy mouky smíchané se sodou.
	Krok 4: Přidáme vejce a lehce osolíme. Promícháme se sypkými surovinami a poté po troškách přidáváme kefír tak, abychom dosáhli polotuhého, lehce zpracovatelného těsta.
	Krok 5: Okamžitě po vypracování těsta z něj na pomoučeném vále tvoříme placky.
	Krok 6: V rozehřátém oleji smažíme langoše zvolna z obou stran dozlatova. Hotové odkládáme na papírový ubrousek.
	Krok 7: Zdobíme dle chuti. Česnekem, kečupem a sýrem. Lze je podávat i na sladko.
Zveřejněno 11. 8. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Rychlé cuketové "langoše"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZR6p
Moje poznámka
					
				
Rychlé cuketové "langoše"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZR6p
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 23 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno 3. 11. 2025 09:00:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 6 minutami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 16 minutami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 1 hodinou
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 1 hodinou
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 2 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 13 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 14 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 15 hodinami
						Suroviny:
						
							cuketa, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							vejce, 
						
						
							soda jedlá, 
						
						
							kefír, 
						
						
							sůl, 
						
						
							olej, 
						
						
							česnek, 
						
						
							sýr strouhaný, 
						
						
							kečup sladký
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (7)
S cuketou ještě neznám a bude to stát za vyzkoušení
Jen se chci zeptat jestli má hrnek 250 ml a kolik langošů se přibližně z tohoto množství udělá.Jsme sami dva a nejlepší jsou čerstvé