Rychlé cuketové "langoše"
Máte rádi langoše a chcete zároveň rodině do jídla propašovat sezónní zeleninu? Tento recept je správná cesta! Cuketa se umí schovat do těsta a zároveň zachovat kýženou chuť připravovaného pokrmu. Výsledek vás příjemně překvapí!
Suroviny pro 4 porce
hrnek = 250 ml
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 216 kJ / 1 964 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,16 g |
| Tuky | 16,64 g |
| Vláknina | 19,00 g |
| Cholesterol | 278 mg |
| Sodík | 3,46 g |
| Sůl | 0,34 g |
| Sacharidy | 376,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cuketu oloupeme, odstraníme střed se semeny a nastrouháme najemno.
Krok 2: Osolíme, necháme hmotu asi 10 minut vypotit a poté pořádně vymačkáme vodu.
Krok 3: Do mísy nasypeme oba druhy mouky smíchané se sodou.
Krok 4: Přidáme vejce a lehce osolíme. Promícháme se sypkými surovinami a poté po troškách přidáváme kefír tak, abychom dosáhli polotuhého, lehce zpracovatelného těsta.
Krok 5: Okamžitě po vypracování těsta z něj na pomoučeném vále tvoříme placky.
Krok 6: V rozehřátém oleji smažíme langoše zvolna z obou stran dozlatova. Hotové odkládáme na papírový ubrousek.
Krok 7: Zdobíme dle chuti. Česnekem, kečupem a sýrem. Lze je podávat i na sladko.
Zveřejněno 11. 8. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlé cuketové "langoše"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZR6p
Moje poznámka
Rychlé cuketové "langoše"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZR6p
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 20 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 21 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 2 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 9 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 11 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 11 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 11 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 11 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 12 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 13 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 13 hodinami
Suroviny:
cuketa,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
vejce,
soda jedlá,
kefír,
sůl,
olej,
česnek,
sýr strouhaný,
kečup sladký
Komentáře (7)
S cuketou ještě neznám a bude to stát za vyzkoušení
Jen se chci zeptat jestli má hrnek 250 ml a kolik langošů se přibližně z tohoto množství udělá.Jsme sami dva a nejlepší jsou čerstvé