Podvodnice, cukroví z těsta kynutého pod vodou
Jednoduché a výborné cukroví připravené z tuku, mouky a kvásku necháme přes noc kynout pod vodou. Z těsta vykrajujeme tvary, které dáme upéct. Po upečení ještě horké cukroví obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Suroviny pro 5 plechů
5plechů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 223 kJ / 3 160 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 53,56 g |
| Tuky | 189,65 g |
| Vláknina | 14,40 g |
| Cholesterol | 5 mg |
| Sodík | 806 mg |
| Sůl | 1,99 g |
| Sacharidy | 302,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Droždí rozdrobíme do mléka, promícháme s cukrem a necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Tuk rozdrobíme do mouky smíchané se špetkou soli.
Krok 3: Kváskem zaděláme těsto, utvoříme z něj kouli, ponoříme ji do hrnce se studenou vodou a necháme vykynout (nejméně 1 hodinu, lépe přes noc).
Krok 4: Pak těsto osušíme, vyválíme placku a vykrajujeme různé tvary. Před pečením dáme plechy do chladna. Troubu včas rozpálíme na 200 °C.
Krok 5: Pečeme do růžova.
Krok 6: Upečené hned obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
Zveřejněno 28. 8. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podvodnice, cukroví z těsta kynutého pod vodou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/738ww
Moje poznámka
Podvodnice, cukroví z těsta kynutého pod vodou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/738ww
Nejnovější recepty
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 1 hodinou
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 2 hodinami
Rybí filé s rajčaty a kapary
Přidáno před 2 hodinami
Rybí polévka s krupicí
Přidáno před 2 hodinami
Sardinková pomazánka podle ČSN
Přidáno před 3 hodinami
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší marokánky
Lada008 před 31 minutami
Krevety v máslové smetaně
Sahula před 1 hodinou
Banánové zdravé brownies
Hilperos před 1 hodinou
Vepřové nudličky po thajsku
Sahula před 1 hodinou
Putimské vepřové nudličky
Sahula před 1 hodinou
Paprikový perkelt s vařenými vejci
MilosCz před 3 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 4 hodinami
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 5 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
tuk,
droždí,
cukr,
mléko,
cukr moučkový,
cukr vanilkový
Komentáře (11)