Jednohubky - inspirace
Při jakékoliv slavnostní události nesmí chybět ideálně velký tác s jednohubkami různých druhů. V tomto receptu můžete načerpat inspiraci. Nabízí spoustu variant, jak všemi oblíbené jednohubky připravit.
Postup přípravy
Krok 1: Minikarbanátky: Mleté maso připravíme jako na klasické karbanátky. Uděláme malé kuličky, vyskládáme je na plech vyložený pečicím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C.
Krok 2: Čtvereček chleba pomažeme hořčicí, položíme plátek kyselé okurky a na okurku kuličku minikarbanátku, kterou zafixujeme párátkem.
Krok 3: Jednohubky - s kornoutkem salámu: Na kolečka rohlíku namažeme pomazánku podle vlastní chuti.
Krok 4: Kolečka salámu nařízneme od středu ke kraji, smotáme kornoutek, položíme jej na pomazánku a ozdobíme kouskem kyselé okurky.
Krok 5: Aspikové minibábovičky:
Nejdříve připravíme vložku do báboviček. Uvaříme jednu mrkev, pokud možno širší, abychom mohli vykrojit vykrajovátkem hvězdičku. Kdo nemá rád mrkev, může hvězdičku vykrojit z plátkového sýra. Krok 6: Dále nakrájíme nadrobno plátek šunky, plátek sýra a kyselou okurku. Želatinu připravíme podle návodu na sáčku. Místo vody však použijeme nálev z okurek. Krok 7: Začínáme plnit formičky. Já použila silikonové formičky na košíčky. Kdo nemá, může použít jiné nebo formu na muffiny, kterou však musíme vyložit potravinovou fólií, abychom mohli bábovičky vyjmout. U silikonových to není potřeba. Krok 8: Na dno každé formičky dáme jednu nebo dvě lžičky želatiny, aby bylo pokryté dno, a necháme ztuhnout v lednici. Trvá to cca 10 minut. Krok 9: Na želatinu položíme hvězdičku mrkve (nebo sýra), opět přidáme lžičku želatiny a dáme ztuhnout. Krok 10: Po ztuhnutí již vložíme ostatní ingredience, tj. šunku, sýr, hrášek, okurku. Vložíme tak, aby bylo naplněno cca 3-5 mm od vrchního okraje. Krok 11: Pak po lžičkách doplníme želatinu až po vrch a dáme ztuhnout. Přibližně za hodinku až dvě můžeme bábovičky vyjmout a podávat. Krok 12: Jednohubky s hroznovým vínem: Kolečka rohlíku namažeme pomazánkou a na ni položíme polovinu kuličky hroznového vína. Krok 13: Paštičky z listového těsta: Budeme potřebovat kulatá vykrajovátka, větší a menší. Na jednu paštičku vykrojíme z listového těsta tři kolečka, jedno plné jako dno a dvě, kterým vykrojíme střed. Krok 14: Plné kolečko propícháme vidličkou a okraje pomažeme rozšlehaným vejcem. Na něj opatrně položíme první vykrojené kolečko, které také pomažeme vejcem, a položíme druhé vykrojené kolečko a pomažeme vejcem. Pozor, abychom nepomazali vejcem boky "nevyskočila" by. Krok 15: Přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, uděláme další a tak pokračujeme. Dáme péct do přehřáté trouby na 200 °C a hlídáme. Až zrůžoví a vyskočí, vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Krok 16: Po vychladnutí naplníme buď vyšlehanou paštikou, šunkovou pěnou, nebo salámovou pomazánkou. Lze použít i vyšlehanou nivu, chutím se meze nekladou. Krok 17: Ozdobíme dle vlastní fantazie, například kolečkem cherry rajčátka, špalíčkem okurky a kouskem plátkového sýra. Hezky vypadá snítka petrželky, pažitky nebo kopru. Krok 18: Jednohubky s kaviárem: Kolečka rohlíku namažeme máslem. Na máslo dáme lžičku kaviáru. Pokud máme imitaci červeného a černého, dáme oba, bude to vypadat efektně. Krok 19: Další variantou kaviárových jednohubek jsou kaviárová vejce. Natvrdo uvařená vejce rozkrojíme napůl, oblou stranu malinko seřízneme, aby se nám vejce nekoulelo. Na vejce dáme lžičku kaviáru a servírujeme. Krok 20: Jednohubky s lososovým krémem a olivou: Na kolečka rohlíku nastříkáme krém a ozdobíme celou olivou. Krok 21: Jednohubky s klobásou a cherry rajčátkem: Kolečka rohlíku namažeme česnekovou pomazánkou a na ni položíme kolečko klobásky (šunkové, paprikové), přidáme cherry rajčátko a zafixujeme párátkem. Krok 22: Jednohubky - sýr s hroznovým vínem: Bloček sýra rozkrájíme na kostky cca 1x1 cm a ozdobíme je pomocí párátka kuličkami hroznového vína. Krok 23: Jednohubky s lososem: Kolečka rohlíku namažeme sýrem žervé, může být bez příchuti nebo s příchutí bylinek. Krok 24: Na žervé naaranžujeme kousky plátků uzeného lososa, ozdobíme kouskem salátové okurky a snítkou kopru. Krok 25: Druhou variantou je položit lososové plátky přímo na plátek salátové okurky.
Nejdříve připravíme vložku do báboviček. Uvaříme jednu mrkev, pokud možno širší, abychom mohli vykrojit vykrajovátkem hvězdičku. Kdo nemá rád mrkev, může hvězdičku vykrojit z plátkového sýra. Krok 6: Dále nakrájíme nadrobno plátek šunky, plátek sýra a kyselou okurku. Želatinu připravíme podle návodu na sáčku. Místo vody však použijeme nálev z okurek. Krok 7: Začínáme plnit formičky. Já použila silikonové formičky na košíčky. Kdo nemá, může použít jiné nebo formu na muffiny, kterou však musíme vyložit potravinovou fólií, abychom mohli bábovičky vyjmout. U silikonových to není potřeba. Krok 8: Na dno každé formičky dáme jednu nebo dvě lžičky želatiny, aby bylo pokryté dno, a necháme ztuhnout v lednici. Trvá to cca 10 minut. Krok 9: Na želatinu položíme hvězdičku mrkve (nebo sýra), opět přidáme lžičku želatiny a dáme ztuhnout. Krok 10: Po ztuhnutí již vložíme ostatní ingredience, tj. šunku, sýr, hrášek, okurku. Vložíme tak, aby bylo naplněno cca 3-5 mm od vrchního okraje. Krok 11: Pak po lžičkách doplníme želatinu až po vrch a dáme ztuhnout. Přibližně za hodinku až dvě můžeme bábovičky vyjmout a podávat. Krok 12: Jednohubky s hroznovým vínem: Kolečka rohlíku namažeme pomazánkou a na ni položíme polovinu kuličky hroznového vína. Krok 13: Paštičky z listového těsta: Budeme potřebovat kulatá vykrajovátka, větší a menší. Na jednu paštičku vykrojíme z listového těsta tři kolečka, jedno plné jako dno a dvě, kterým vykrojíme střed. Krok 14: Plné kolečko propícháme vidličkou a okraje pomažeme rozšlehaným vejcem. Na něj opatrně položíme první vykrojené kolečko, které také pomažeme vejcem, a položíme druhé vykrojené kolečko a pomažeme vejcem. Pozor, abychom nepomazali vejcem boky "nevyskočila" by. Krok 15: Přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, uděláme další a tak pokračujeme. Dáme péct do přehřáté trouby na 200 °C a hlídáme. Až zrůžoví a vyskočí, vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Krok 16: Po vychladnutí naplníme buď vyšlehanou paštikou, šunkovou pěnou, nebo salámovou pomazánkou. Lze použít i vyšlehanou nivu, chutím se meze nekladou. Krok 17: Ozdobíme dle vlastní fantazie, například kolečkem cherry rajčátka, špalíčkem okurky a kouskem plátkového sýra. Hezky vypadá snítka petrželky, pažitky nebo kopru. Krok 18: Jednohubky s kaviárem: Kolečka rohlíku namažeme máslem. Na máslo dáme lžičku kaviáru. Pokud máme imitaci červeného a černého, dáme oba, bude to vypadat efektně. Krok 19: Další variantou kaviárových jednohubek jsou kaviárová vejce. Natvrdo uvařená vejce rozkrojíme napůl, oblou stranu malinko seřízneme, aby se nám vejce nekoulelo. Na vejce dáme lžičku kaviáru a servírujeme. Krok 20: Jednohubky s lososovým krémem a olivou: Na kolečka rohlíku nastříkáme krém a ozdobíme celou olivou. Krok 21: Jednohubky s klobásou a cherry rajčátkem: Kolečka rohlíku namažeme česnekovou pomazánkou a na ni položíme kolečko klobásky (šunkové, paprikové), přidáme cherry rajčátko a zafixujeme párátkem. Krok 22: Jednohubky - sýr s hroznovým vínem: Bloček sýra rozkrájíme na kostky cca 1x1 cm a ozdobíme je pomocí párátka kuličkami hroznového vína. Krok 23: Jednohubky s lososem: Kolečka rohlíku namažeme sýrem žervé, může být bez příchuti nebo s příchutí bylinek. Krok 24: Na žervé naaranžujeme kousky plátků uzeného lososa, ozdobíme kouskem salátové okurky a snítkou kopru. Krok 25: Druhou variantou je položit lososové plátky přímo na plátek salátové okurky.
Zveřejněno 31. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednohubky - inspirace
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G66x8
Moje poznámka
Jednohubky - inspirace
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G66x8
Nejnovější recepty
Jemné marokánky
Přidáno před 1 hodinou
Mandlové laskonky
Přidáno před 2 hodinami
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 7 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 8 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 9 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bůčkový nářez
Stanas před 18 minutami
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Denade před 1 hodinou
Kuřecí supreme se žampionovou omáčkou podle Mirka Kaliny
frimlik před 2 hodinami
Polévka s červenou čočkou a mrkví
Pavel-Buco-Harwy před 2 hodinami
Kuřecí pikantní směs
Ajkad před 2 hodinami
Rychlé a chutné hrnkové sušenky
Irena1984 před 2 hodinami
Štrachanda z Plzeňska
Danulka52 před 2 hodinami
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
Sapasapa před 3 hodinami
Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem
Sapasapa před 3 hodinami
Vánočka II
boomgo před 3 hodinami
Suroviny:
maso mleté,
hořčice,
okurky sterilované,
chléb,
rohlík,
pomazánka,
salám,
okurky sterilované,
mrkev,
šunka,
sýr,
okurky sterilované,
želatina,
lák okurkový,
rohlík,
pomazánka,
víno hroznové,
těsto listové,
vejce,
paštika,
rajče cherry,
okurka čerstvá,
sýr plátkový,
rohlík,
máslo,
kaviár,
vejce,
rohlík,
krém,
olivy,
rohlík,
pomazánka česneková,
klobása,
rajče cherry,
sýr,
víno hroznové,
rohlík,
sýr žervé,
losos uzený,
okurka salátová,
kopr
Komentáře (3)