Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémová chřestová sváteční polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava)

7. 1. 2023 14:13

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie2 947 kJ / 704 kcal
Bílkoviny10,16 g
Tuky46,95 g
Vláknina3,60 g
Cholesterol 149 mg
Sodík 1,70 g
Sůl4,20 g
Sacharidy42,74 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept vyžaduje delší přípravu, ale odměnou nám bude „nebíčko v papulce“. Dnes budeme pracovat s bílým chřestem. Ideálně ihned po nákupu, i v případě, že chřest máme v plánu použít v jiný den, chřest ihned zpracujeme a připravíme k další úpravě.

Věděli jste, že Československo bylo kdysi chřestovou velmocí a chřest se vyvážel do celého světa? Byl oblíbenou pochoutkou i na císařském dvoře ve Vídni. Během totality jeho sláva upadala a získal neprávem reputaci buržoazní pochoutky. Důkazem slávy českého chřestu je i jeho název. Všechny evropské země vycházejí při jeho označení z řeckého slova asparagos. Chřest je původní staročeské slovo a písemné zmínky o něm pocházejí už z dob Karla IV.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: chřest bíly, brambory, voda, smetana na vaření, víno bílé, máslo, mouka hladká, sůl, ořech muškátový, pažitka

TopRecepty.cz

Krémová chřestová sváteční polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkGqq