Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanová fazolová polévka s pancetou

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mama-mia Mama-mia

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby namáčení fazolí

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby namáčení fazolí)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Fazole namočíme přes noc do studené vody. Krok 2: Poté vodu slejeme a fazole uvaříme do měkka v nové čisté vodě. Krok 3: Na sádle osmahneme pancetu nakrájenou na malé kostičky. Orestovanou pancetu vyjmeme děrovanou lžící do misky. Na zbylém tuku v hrnci osmahneme do sklovata cibuli nakrájenou na kostičky. Krok 4: Zaprášíme moukou, zarestujeme a zalijeme studeným vývarem. Prošleháme a přidáme koření, polovinu uvařených fazolí, smetanu a prolisovaný česnek. Provaříme 15-20 minut. Krok 5: Z polévky vyjmeme bobkový list, nové koření a důkladně promixujeme do hladka. Krok 6: Vložíme druhou polovinu fazolí a pancetu. Pokud je polévka moc hustá, zředíme vývarem nebo vodou. Podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme lžíci másla. Podáváme posypané petrželkou nebo klíčky s domácím pečivem.

TIP: Vydatné luštěninové polévky

Zveřejněno 18. 1. 2023

Poznámka autorky Mama-mia

Nejoblíbenější polévka mého muže. Je jemná a zároveň zasytí, s pečivem nahradí hlavní chod.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanová fazolová polévka s pancetou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYgA1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanová fazolová polévka s pancetou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYgA1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Moc dobrá polévka.Přidala jsem i jednu mrkev a řapíkatý celer pro barvu a taky něco křupavého 😊

Marie Svarcova: Ano, vývar lze použít prakticky jakýkoliv. Děkuji za tip:-K

:-)<3:yes::yes: mám ráda fazolové polévky a dovedu si tuto představit i ve vývaru z uzeného :-K

Suroviny:
fazole bílé, sádlo, cibule, česnek, vývar zeleninový, bobkový list, koření nové koření, pepř, mouka hladká, smetana, sůl, pepř, máslo, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu