Sirup švestkovka
Pokud máte velkou úrodu švestek, vyzkoušejte z nich připravit tento vynikající sirup. Na přípravě není nic složitého a stačí vám jen pár surovin. Sirup si vychutnáte zředěný studenou vodou, nebo ho zalijte horkou vodou a dejte si ho místo čaje.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 659 kJ / 2 070 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,33 g |
Tuky | 0,74 g |
Vláknina | 4,39 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 512,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Švestky omyjeme a vypeckujeme. Poté je rozmačkáme a potopíme do převařené studené vody tak, aby byly ponořené pod vodou. Dáme na 2 dny do lednice.
Krok 2: Po dvou dnech přidáme cukr. Zahřejeme, až se cukr rozpustí a poté vypneme. Do směsi vymačkáme citronovou šťávu. Pokud chceme sirup uchovat delší dobu, přidáme trochu kyseliny citronové.
Krok 3: Směs necháme trochu vychladnout a poté pasírujeme přes sítko a naplníme do lahví.
Zveřejněno 10. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sirup švestkovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/823gL
Moje poznámka
Sirup švestkovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/823gL
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 1 hodinou
Panenka v kopru
Přidáno před 2 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 11 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 5 minutami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 31 minutami
Kulajda z cukety
Romana20 před 52 minutami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 1 hodinou
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 2 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 3 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 3 hodinami
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 4 hodinami
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 5 hodinami
Suroviny:
švestky,
cukr,
citron,
kyselina citronová
Komentáře (5)