Buchty z rodinného receptáře
Klasické kynuté české nadýchané buchty vonící máslem a zasypané moučkovým cukrem nikdy neomrzí. Když je upečete podle tohoto léty prověřeného receptu, jistě se vám povedou. Tyto buchty chutnají jako čerstvé i druhý den.
Suroviny pro 27 kusů
27kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 262 kJ / 3 170 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 94,36 g |
| Tuky | 77,94 g |
| Vláknina | 20,40 g |
| Cholesterol | 487 mg |
| Sodík | 1,39 g |
| Sůl | 3,40 g |
| Sacharidy | 512,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy vsypeme mouku, uděláme důlek a do něj rozdrobíme droždí. Zasypeme cukrem, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Přidáme rozpuštěný tuk, vejce a žloutek, vanilkový cukr, citronovou kůru a sůl.
Krok 3: Zaděláme hladké těsto a necháme ho na teplém místě zakryté vykynout, aby alespoň zdvojnásobilo svůj objem. Kynutí trvá přibližně hodinu.
Krok 4: Z těsta děláme kuličky velikosti ping-pongového míčku a opět chvilku necháme nakynout. Z tohoto množství je jich 27.
Krok 5: Kuličky těsta promáčkneme, vložíme náplň, zabalíme a spojenou stranou dolů je poskládáme do olejem vymaštěného pekáče, přičemž každou buchtičku omastíme ze všech stran a opět necháme chvilku nakynout. Troubu včas rozpálíme na 180 °C.
Krok 6: Pekáč s buchtami dáme do trouby. Po 15 minutách pečení je vyjmeme, ještě potřeme tukem a dáme na dalších cca 15 minut dopéct s tím, že teplotu snížíme na 170 °C a pečeme do zlaté barvy.
Krok 7: Upečené buchty vyndáme z trouby, ještě zlehka potřeme rozpuštěným máslem, aby byly krásně lesklé a chutné. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Zveřejněno 14. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Buchty z rodinného receptáře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBrVY
Moje poznámka
Buchty z rodinného receptáře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBrVY
Nejnovější recepty
Kuřecí mleté kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 9 hodinami
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 9 hodinami
Dort z listového těsta
Přidáno před 11 hodinami
Krémová polévka z pečené zeleniny
Přidáno před 11 hodinami
Dýňové karbanátky
Přidáno před 17 hodinami
Bramborové těsto na knedlíky univerzální
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
KrisZaezemi před 6 minutami
Řepánky
Jitkazmecka před 10 minutami
Zapečené těstoviny s houbami
KrisZaezemi před 11 minutami
Jablkový křen
cookamater před 24 minutami
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 11 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 12 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 12 hodinami
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 13 hodinami
Budapešťská pomazánka
Rennnie. před 13 hodinami
Dančí guláš s knedlíkem
GabiStef před 14 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
droždí,
cukr,
tuk hera,
vejce,
žloutek,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
sůl,
máslo,
cukr moučkový,
Komentáře (7)