Vepřový guláš s bramboráky
Gulášek a pivo? A co takhle skvělý gulášek, křupavé dobře ochucené bramboráky a k tomu to pivečko? Jestli jste dostali právě na něco takového chuť, tak následujte náš recept. Vepřový guláš s bramboráky je správná volba.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 567 kJ / 2 525 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 165,75 g |
| Tuky | 51,06 g |
| Vláknina | 66,24 g |
| Cholesterol | 732 mg |
| Sodík | 626 mg |
| Sůl | 0,92 g |
| Sacharidy | 325,40 g |
Postup přípravy
Přidáme maso a necháme zatáhnout. Krok 4: Po zatáhnutí přidáme sůl, pepř a protlak. Protlak necháme cca 5-10 minut restovat společně s masem, tím se zbaví kyselosti. Krok 5: Zalijeme vodou tak, aby maso bylo ponořené. Krok 6: Pod pokličkou necháme dusit cca 10 minut, poté přidáme utřený česnek a majoránku. Přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí masa. Krok 7: Když je maso měkké, dáme ho stranou a omáčku zahustíme chlebem, bramborou nebo jíškou. Krok 8: Omáčku dokořeníme, pokud je potřeba a maso vrátíme zpátky do hrnce a necháme ho prohřát. Krok 9: Bramboráky připravíme tak, že očistíme brambory a nastrouháme je v poměru 1:1 na malých a velkých slzách struhadla. Krok 10: K bramborám ihned přidáme vejce, mouku, česnek, majoránku a dochutíme solí a pepřem. Krok 11: Bramboráky smažíme na menší vrstvě oleje dozlatova. Krok 12: Přebytečný tuk, můžeme odsát kuchyňskými utěrkami.
Zveřejněno 26. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový guláš s bramboráky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/316ox
Moje poznámka
Vepřový guláš s bramboráky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/316ox
Nejnovější recepty
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 2 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 15 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 20 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 21 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 2 hodinami
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 11 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 12 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 13 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 14 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 14 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 15 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 15 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 15 hodinami
Suroviny:
kýta vepřová,
cibule,
sádlo,
paprika čerstvá červená,
protlak rajčatový,
česnek,
majoránka,
pepř,
chléb,
brambory,
vejce,
mouka hladká,
majoránka,
česnek,
pepř,
olej
Komentáře (4)
Přeji Vám krásný víkend.