Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dřevařská polévka

Poctivá polévka z vývaru z vepřových nebo hovězích kostí je doplněná lesními houbami, černým pivem a zahuštěná strouhaným tvrdým chlebem. Lehkou pikantnost dodává zázvor a jemnost použitá smetana.

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Středně náročný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 70 min

85 min (15 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 963 kJ /
947 kcal
Bílkoviny90,82 g
Tuky38,39 g
Vláknina20,40 g
Cholesterol 551 mg
Sodík 262 mg
Sůl0,57 g
Sacharidy36,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kosti vaříme asi 40 minut v mírně osolené vodě spolu s jednou cibulí a několika kuličkami pepře. Krok 2: Houby nakrájíme a na rozehřátém másle orestujeme společně s jednou najemno nakrájenou cibulí. Osolíme a podusíme do vyvaření tekutiny. Krok 3: Vývar scedíme, cibuli protřeme sítem a přidáme podušené houby. Vaříme asi 20 minut, až jsou houby měkké. Krok 4: V pivě rozšleháme lžíci nastrouhaného tvrdého chleba, nalijeme do polévky a rozvaříme. Krok 5: Polévku dochutíme špetkou zázvoru, solí, pepřem. Nakonec přilijeme smetanu, ve které jsme rozšlehali žloutky a necháme přejít varem.

TIP: Jak udělat vývar z morkových kostí

Zveřejněno 16. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dřevařská polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dřevařská polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Mnam

Mnam ♥️

Jasoň Bažant 9. 8. 2012 15:10
Fůůůůůůůůůůůůj :-((:no: zadala sem tam:jahodová dřeň jako mrož a vyšlo mi tohle! :DDD

Jasoň Bažant 9. 8. 2012 15:10
Fůůůůůůůůůůůůj :-((:no: zadala sem tam:jahodová dřeň jako mrož a vyšlo mi tohle! :DDD

Polévka je trošíčku pracnější, ale nijak mě neoslovila a opakovat jí určitě nebudu, stačilo jednou;-) Recept byl dobrej pro přidání fotek:-D

Tématické fráze:
mražená jablečná dřen, veprovy vyvar, jahodová dřen se smetanou, mražená meruňková dřen, recept bažant od polreicha, recept bažant od polreicha, jablečná mražená dřen, jahodova polivka, řídká polévka, recept jahodová dřeň, jak se dělá jahodová dřeň, ovocná dřeň recept, top recepty jahodová dřeň, mrož jahodová dřeň, základní polévky, polévka s kuličkama, bažanti polévka top recepty, top recepty meruňková dřeň, mrazena melounova dren, houba mroz

Suroviny:
vývar masový, pivo černé, houby lesní, cibule, žloutek, máslo, chléb, zázvor, smetana na vaření, pepř celý, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu