Džajpur Karí jednoduše
Patříte mezi fanoušky indické kuchyně? Pak je tento recept pro vás jak stvořený. Pod názvem Džajpur Karí se skrývá kuřecí maso se zeleninovou omáčkou s pečenými jablky. Hotový pokrm podáváme s rýží.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 480 kJ / 1 310 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 169,12 g |
Tuky | 45,25 g |
Vláknina | 16,63 g |
Cholesterol | 455 mg |
Sodík | 496 mg |
Sůl | 1,21 g |
Sacharidy | 49,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jablka oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme. Upečeme je na polovině másla v troubě, zhruba 15-20 minut na 170 °C.
Krok 2: Mezitím oloupeme a nakrájíme cibuli na měsíčky a očištěnou zeleninu nahrubo nastrouháme.
Krok 3: Maso nakrájíme na kostky, dáme do misky, zakápneme olejem, opepříme, osolíme a přidáme sušenou polévkovou směs (nebo Podravku, ale poté nesolíme). Vše promícháme a necháme stranou.
Krok 4: Do pánve dáme zbylé máslo a osmažíme dozlatova cibuli, přidáme zeleninu a nasekaný zázvor a restujeme společně ještě cca 1 minutu. Poté podlijeme kuřecím vývarem nebo vodou a dusíme doměkka.
Krok 5: Ke směsi přidáme pečená jablka, okořeníme kurkumou, koriandrem a vše rozmixujeme. Krátce povaříme a zjemníme smetanou.
Krok 6: Maso opečeme na pánvi a vmícháme do omáčky. Podáváme nejlépe s rýží posypané koriandrem, kdo chce přidá chilli.
Zveřejněno 30. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Džajpur Karí jednoduše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpXLr
Moje poznámka
Džajpur Karí jednoduše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpXLr
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 6 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 7 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 7 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 17 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 9 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 10 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 10 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 12 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 12 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 12 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 13 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 14 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 14 hodinami
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 16 hodinami
Suroviny:
prsa kuřecí,
sůl,
pepř mletý,
olej,
ghee,
jablko,
cibule,
mrkev,
petržel,
zázvor čerstvý,
kurkuma,
koriandr,
polévková zelenina,
vývar masový,
smetana,
chilli
Komentáře (4)