Bílá lišková
Bílá lišková polévka je jemná a krémová delikatesa, která spojuje bohatou chuť smetany s výrazným aroma lišek. Lišky, které jsou základní ingrediencí tohoto pokrmu, dodávají polévce jemně oříškovou chuť a zemitý charakter.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 864 kJ / 1 163 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,81 g |
Tuky | 94,32 g |
Vláknina | 15,50 g |
Cholesterol | 277 mg |
Sodík | 100 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 52,87 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do předem připraveného vývaru (nebo vody) dáme vařit oloupané a na kostky nakrájené brambory, osolíme, přidáme špetku kmínu a pepře.
Krok 2: Když jsou brambory částečně vařené, přidáme k nim větší část nakrájených lišek, pár si jich odložíme stranou na ozdobu. Vaříme asi 10-15 minut.
Krok 3: Ve smetaně rozšleháme mouku, nalijeme do polévky a zavaříme.
Krok 4: Na másle osmahneme odloženou část lišek, kterou použijeme na ozdobu. Máslo z pánve pak nalijeme do polévky.
Krok 5: Dle chuti dosolíme a ochutíme octem.
Dozdobíme na talíři osmahnutými liškami a zelenou petrželkou. Krok 6: Polévka je jemná, hladká, úžasné vůně a chuti po houbičkách - liškách.
Dozdobíme na talíři osmahnutými liškami a zelenou petrželkou. Krok 6: Polévka je jemná, hladká, úžasné vůně a chuti po houbičkách - liškách.
Zveřejněno 4. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bílá lišková
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2jvM
Moje poznámka
Bílá lišková
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2jvM
Nejnovější recepty
Kosmatice se sýrem vhodné pro diabetiky
Přidáno před 6 hodinami
Arabský hummus
Přidáno před 7 hodinami
Cuketová placka vhodná pro diabetiky
Přidáno před 8 hodinami
Pórkový krém
Přidáno před 13 hodinami
Penne s kuřecím masem, brokolicí a mascarpone
Přidáno před 13 hodinami
Poháry s jogurtem a chia semínky
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevabčiči se sýrem
E. J. K. před 2 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
Jedlik před 4 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
Nikolw před 5 hodinami
Zapečené brambory s uzeným masem a smetanou
Jasminka4 před 7 hodinami
Vaječný salát se sýrem
panilek před 7 hodinami
Kynutý pletenec s tvarohem a švestkami
habis před 7 hodinami
Francouzské brambory
Lucek před 7 hodinami
Gnocchi zapečené se smetanou, pórkem a anglickou slaninou
Lucek před 7 hodinami
Jahodové nic se špaldovým korpusem
iveta.kroul před 7 hodinami
Pórková polévka s česnekem a kroupami
Dagemar před 8 hodinami
Suroviny:
vývar drůbeží,
brambory,
houby lišky,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
máslo,
kmín celý,
sůl,
pepř bílý mletý,
ocet,
petrželka zelená
Komentáře (1)