Ořechová roláda
Pokud do moučníku přidáte vlašské ořechy, můžete se těšit na luxusní pochutnání. Ořechy dodají chuť i lehounkou křupavost. Doplňte ořechový korpus rolády ještě výborným kávovým krémem a můžete dezert podávat.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 857 kJ / 3 551 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 76,76 g |
| Tuky | 221,18 g |
| Vláknina | 9,24 g |
| Cholesterol | 1,57 g |
| Sodík | 601 mg |
| Sůl | 1,30 g |
| Sacharidy | 308,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a přisypeme strouhané ořechy. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do žloutkové směsi.
Krok 2: Plech vyložíme pečícím papírem a potřeme trochou tuku, troubu předehřejeme na 200 °C. Těsto vlijeme na plech, snížíme teplotu o 10 °C a pečeme asi 15-20 minut do růžova.
Krok 3: Korpus poté necháme vychladnout. Pudinkový prášek rozmícháme ve 3 lžících mléka. Zbytek mléka přivedeme k varu a přilijeme k němu rozpuštěný pudinkový prášek. Za stálého míchání povaříme na mírném ohni 2 minuty. Pudink stáhneme z ohně a za častého míchání necháme zchladnout.
Krok 4: Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny, přidáme k němu vlažný pudink a za neustálého šlehání přikapáváme kávu. Krém dáme na 30 minut zatuhnout do chladničky. Poté krémem potřeme ořechový korpus, trochu necháme stranou na potření.
Krok 5: Korpus stočíme do rolády a potřeme zbylým krémem. Roládu vložíme do chladničky asi na 30 minut. Krájíme ji na plátky, můžeme zdobit ořechy a lístky meduňky.
Zveřejněno 19. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ořechová roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z4q
Moje poznámka
Ořechová roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z4q
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 10 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 10 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 10 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 11 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 12 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 13 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 13 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 14 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 14 hodinami
Tématické fráze:
recept na orechovou roladu,
korpus na roladu,
cena rolády,
roláda cena,
ořechovároláda,
roláda korpus,
ořechový korpus,
kolik stojí roláda,
ořechová roláda-recept,
rolády cena,
ořechová rláda,
ořechva rolada,
roláda s ořechovým krémem,
rolady ceny,
ceny rolad,
ořechová roláda bez mouky,
korpus na roladu recept,
recepty-ořechová roláda,
korpus na rolady,
recepty na orechovou roladu
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
ořechy vlašské,
pečící papír,
pudink vanilkový,
mléko,
máslo,
cukr moučkový,
káva černá
Komentáře (7)