Medová vepřová žebírka
Pečená vepřová žebírka, naložená v pikantní marinádě, jsou výtečnou pochoutkou, která potěší nejen správné chlapy. Nejlépe chutná s čerstvým chlebem. Pikantní marinádu můžete též využít i pro letní grilování.
Postup přípravy
Krok 1: Do misky dáme najemno nakrájenou cibuli a chilli papričku bez semínek, přidáme olej, worcesterskou i sójovou omáčku, med, sůl, pepř, citrónovou šťávu a promícháme,
Krok 2: Vepřová žebírka očistíme, osušíme, potřeme připravenou marinádou a dáme do pekáčku. Žebra necháme v chladničce odležet alespoň 1 den, ale můžeme i 3 dny – budou chutnat lépe.
Krok 3: Marinovaná žebírka pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 45–60 minut.
Krok 4: Podáváme s čerstvým chlebem.
Zveřejněno 15. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medová vepřová žebírka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5NOl
Moje poznámka
Medová vepřová žebírka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5NOl
Nejnovější recepty
Dietní tvarohová pomazánka
Přidáno před 1 hodinou
Cukroví s pistáciovým krémem zdobené pistáciemi
Přidáno před 3 hodinami
Ricottové knedlíčky s jahodami podle Jana Punčocháře
Přidáno před 4 hodinami
Dietní kuřecí prso s bramborovou kaší
Přidáno před 13 hodinami
Vaječná omeleta se zeleninou a žampiony (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Falešné boloňské špagety aneb fofr špagety
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fofr broskvový koláč
Martula před 21 minutami
Domácí langoše
Jan Nemec před 39 minutami
Plněné ořechy
Jan Nemec před 40 minutami
Nadýchaný císařský trhanec - Kaiserschmarren
Modemo před 2 hodinami
Jablečné lívance
oldlhot před 3 hodinami
Šťavnatá vepřová pečeně
bobnak před 3 hodinami
Perníkové kuličky s ořechy
Panova před 4 hodinami
Vosí hnízda
Luentynka před 4 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Luentynka před 4 hodinami
Suroviny:
žebra vepřová,
cibule,
olej,
omáčka worcesterová,
omáčka sojová,
med,
šťáva citronová,
chilli paprika čerstvá,
sůl,
pepř čtyř barev
Komentáře (1)