Medová vepřová žebírka
Pečená vepřová žebírka, naložená v pikantní marinádě, jsou výtečnou pochoutkou, která potěší nejen správné chlapy. Nejlépe chutná s čerstvým chlebem. Pikantní marinádu můžete též využít i pro letní grilování.
Postup přípravy
Krok 1: Do misky dáme najemno nakrájenou cibuli a chilli papričku bez semínek, přidáme olej, worcesterskou i sójovou omáčku, med, sůl, pepř, citrónovou šťávu a promícháme,
Krok 2: Vepřová žebírka očistíme, osušíme, potřeme připravenou marinádou a dáme do pekáčku. Žebra necháme v chladničce odležet alespoň 1 den, ale můžeme i 3 dny – budou chutnat lépe.
Krok 3: Marinovaná žebírka pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 45–60 minut.
Krok 4: Podáváme s čerstvým chlebem.
Zveřejněno 16. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medová vepřová žebírka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5NOl
Moje poznámka
Medová vepřová žebírka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5NOl
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 10 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 14 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 18 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 8 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 8 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 12 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 12 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 14 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 14 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 15 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 15 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 15 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 17 hodinami
Suroviny:
žebra vepřová,
cibule,
olej,
omáčka worcesterová,
omáčka sojová,
med,
šťáva citronová,
chilli paprika čerstvá,
sůl,
pepř čtyř barev
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.