Szegedinská dobrota

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 90 minut 6-8 porcí Vepřové maso 4 názory

Suroviny

1 kg vepřového masa (kýta, plecko)
2 sáčky kysaného zelí (v Brně a okolí - Tuřanského)
2 cibule
250 ml kysané smetany
mletá paprika
bobkový list
nové koření
sůl
hl. mouka
mléko
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na kostky, na oleji zpěníme na jemno nakrájenou cibulku, přidáme maso, 2 lžíce mleté papriky a orestujeme.

  2. Poté podlijeme sklenkou vody a dusíme, až je maso skoro hotové.

  3. Přidáme překrájené kysané zelí včetně jeho láku, nové koření, bobkový list, sůl a dusíme cca 30 minut.

  4. Ve 2 dcl mléka rozmícháme lžíci hladké mouky, a ještě lehce povaříme.

  5. Na konec vmícháme zakysanou smetanu a podáváme s knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 323 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Szegedinská dobrota

Tématické fráze: segedinský guláš originální recepty babicovy dobroty vepřový gulaš dobroty od otty dobroty z vepřového masa dobrota z vepřového masa babicovy dobroty recepty na dobroty z vepřového masa vareni segedinsky gulas colombo 65 segedínska dobrota babicovy dobroty segedinský guláš vepřová dobrota dobrota vepřové dobroty kýta kýta a segoš maso a jeho dobroty segedinský králík maso na segos velikonoční slané dobroty dobroty segedin v remosce

Zapomněl/a jsem heslo